Алекс Занарди: готов за Хавайския триатлон

Съдържание:

Алекс Занарди: готов за Хавайския триатлон
Алекс Занарди: готов за Хавайския триатлон
Anonim
Alex Zanardi Triathlon Kona 2014

Алекс Занарди ще вземе участие във великолепния и вълнуващ Хавайски триатлон за втори път в кариерата си на 10 октомври

Алекс Занарди направи впечатляващ дебют в Kona миналата година, тази година той отново се изправя пред предизвикателството: следващата събота, 10 октомври, заводският пилот на BMW и посланик на марката BMW Алекс Занарди (ИТ) ще участва в известното събитие на дългия -дистанционен триатлон в Хавай (САЩ) за втори път. Алекс Занарди ще се състезава в този тест за издръжливост на обща дистанция от 226.255 километра само със силата на ръцете си.

Триатлонът се състои от плуване на 3 86 км от морето, колоездене от 180,2 км, което италианецът ще завърши със своя ръчен велосипед d и финална секция, бягаща на разстояние от 42 195 километра от маратона. За тази последна част 48-годишният Алекс Занарди отново ще използва олимпийска инвалидна количка.

При дебюта си миналата година Алекс Занарди завърши триатлона за удивително време от 9:47:14 часа. Общо 272 от 2187 атлети достигнаха финалната линия. Тази година той цели да се представи още по-добре, тъй като вече знае какво да очаква в Хавай.

Алекс Занарди:

„Това е напълно различно от миналата година. Мечтая да поставя общо време под границата от десет часа, но от друга страна имам много притеснения, защото това беше първият ми триатлон.Трябва да се има предвид, че не е нормално някой да дебютира в триатлона в Кона, защото това не е нищо повече от финал на световно първенство, в което се състезават най-добрите атлети в света. За мен доказването, че съм способен на първия си триатлон, беше невероятно. Но поради пълната ми липса на опит, миналата година се притеснявах за неща, които никога не съм правил преди, като редуване на плуване, колоездене и след това инвалидна количка. Не знаех дали нещо може да се обърка. Тази година обаче знам, че тези промени са достатъчно прости за мен. И знам, че мога да ги направя по-бързо от миналата година - дори ако става дума за печелене на няколко секунди, а не часове. Основната причина, поради която смятам, че мога да подобря времето си, е подготовката, която направих, която ме доближава до това състезание: оптимизирах много времената си в сравнение с миналата година".

Според Алекс Занарди метеорологичните условия ще бъдат основният фактор в Хавай:

„Това може да повлияе на цялостното представяне много повече, отколкото вашата подготовка. Мисля, че миналата година изпитахме как се държаха спортистите при наистина трудни метеорологични условия поради силния вятър. Така че, ако вятърът е малко по-кооперативен тази година, тогава трябва да е достатъчно лесно да се подобри времето в секцията за колоездене. Ако пък се намокри по време на маратона, в крайна сметка можеше да има сериозен проблем с бутането на инвалидната ми количка, по същия начин ръкавиците ми трябваше да се плъзгат много по джантите. Като цяло успях да обобщя очакванията си до следното: ако условията са подобни на миналата година, мисля, че мога да подобря времето си благодарение на моята оптимизирана подготовка. Ако условията са по-лоши, трябва да прегледам всичко."

Триатлонът ще започне в събота, 10 октомври, в 6:55 сутринта местно време в Кона.

Популярна тема