BMW Concept Stunt G 310: от стълб до клон

Съдържание:

BMW Concept Stunt G 310: от стълб до клон
BMW Concept Stunt G 310: от стълб до клон
Anonim
BMW Concept Stunt G 310 (2)
BMW Concept Stunt G 310 (2)

BMW Concept Stunt G 310. BMW Motorrad разкрива безкомпромисен каскадьор с едноцилиндров двигател на световна премиера

BMW Concept Stunt G 310 е представен в Sãlao Duas Rodas в Сао Пауло, основното събитие за двуколесни превозни средства в Южна Америка, където BMW Motorrad разкрива аспект на разбирането на напълно новия мотоциклет: интерпретацията е безкомпромисно агресивна и пъргав каскадьорски велосипед, базиран на проучването на едноцилиндров модел.

Четирикратният световен и европейски шампион по спънки Крис Пфайфър, четирикратен световен и европейски шампион по спънки, допринесе за създаването на BMW Concept Stunt G 310.

„Stuntriding е предизвикателен спорт, пълен с различни аспекти. Оптималното средство е компактен, пъргав велосипед, който е едновременно стабилен и здрав. Идеалният баланс на агресия и контролируемост"

обяснява Крис Пфайфър.

Компактни пропорции, максимална гъвкавост

BMW Concept Stunt G 310 обединява всички тези достойнства и ви позволява да ги разпознаете от пръв поглед: благодарение на иновативната концепция, едноцилиндровият двигател, разработен от нулата, направи това възможно за постигане на много компактен. Особеностите: наклонът на цилиндъра назад и главата на цилиндъра обърната на 180 градуса. Резултатът е оптимална позиция на двигателя в превозното средство и, въпреки дългото въртящо се рамо, късо междуосие за осигуряване на максимална пъргавина. Ниският преден модул и високата опашка обещават бързи промени на посоката и динамично шофиране. Изместването на всмукателния канал към предната част, придружено от пренасянето на отработените газове към задната част, също направи възможно разполагането на шумозаглушителя на изпускателния терминал във вертикално положение под седлото, между двигателя и амортисьора. По този начин защитата е идеална и шумозаглушителят не пречи на ездача. Дори и да е практически невидим, звукът от изпускателната система със сигурност няма да остане незабелязан. Веднъж стартиран, звукът на BMW Concept Stunt G 310 веднага привлича вниманието към мотора. Служба за институционални връзки и комуникации на BMW

Повърхности, които предизвикват силни емоции: в типичния стил на BMW Motorrad

Изключително вълнуващият страничен изглед на Concept Bike е доминиран от повърхности с интензивна триизмерна обработка. Вече в застой прецизните линии и силно експресивната игра на отделните форми предизвикват усещане за движение и скорост. Особено подчертана е формата на страничните перки на резервоара, което допълнително подчертава това впечатление. Всички линии са насочени към предното колело и по този начин подчертават пъргавото управление на BMW Concept Stunt G 310. В същото време повърхностите образуват компактен, самостоятелен силует, като по този начин подчертават изгодната концентрация на масите около двигателния блок

Но пъргавината на BMW Concept Stunt G 310 се изразява и в опростената предна перспектива. Силно моделираните повърхности на резервоара описват широка раменна част, която е допълнително подсилена от предната решетка. Подобно на предната част, високата и лека опашка също обещава пъргави и светкавични промени на посоката. В допълнение, той измества естетическия център на тежестта към предната част, като по този начин подчертава, заедно със спойлера на двигателя, предното колело.

Обширна каскадьорска модификация

Типична характеристика на каскадьорския мотор са многобройните модификации, като тези, въведени от Крис Пфайфър в BMW Concept Stunt G 310 въз основа на дългогодишния му опит като професионален каскадьор и адаптирани към мотоциклета заедно с дизайнерския екип на BMW Motorrad. Всички интервенции преследваха една и съща цел: максимална свобода на действие за каскадьора по време на неговия танц върху асфалта. Заключващият се ускорител осигурява постоянна тяга, дори когато ръката трябва да пусне газта. В допълнение, лека промяна в предавателното отношение вече създава превъзходно сцепление при ниски обороти, докато умишлено увеличената спирачка на задното колело надеждно забавя във всички ситуации. Втора, още по-голяма спирачка на задното колело ви позволява да спирате задното колело само с левия среден пръст - в случай, че десният крак не е на платформата, за да спирате при определени каскади. Благодарение на специалната позиция на допълнителния спирачен лост на лявото кормило, той може да се активира едновременно със съединителя. Така наречените крака на предната ос и в областта на седлото служат като допълнителна опора за краката, осигурявайки сигурна опора в допълнение към нормалните крака. Боядисаните в червено скоби са монтирани за защита на двигателя. Особен акцент на BMW Concept Stunt G 310 е така наречената „опашка на каскадьорите“, специално разработена от BMW Motorrad, която никога досега не е била прилагана в каскадьорски мотор. Алуминиевият компонент е фрезован от масив и има централен отвор, така наречения седалков отвор, който предлага опора за крака на ездача. Благодарение на специалната си форма, този алуминиев елемент осигурява, в комбинация с неплъзгащата се седалка, стабилна позиция на седене по време на езда.

Модерен дизайн на цветове и материали

Цветовата концепция е представена в класически BMW Motorsport цветове. Бяло като основна боя и червено и синьо в комбинация с модерна интерпретация на цветовете на бразилското знаме. Особено внимание привлича ефектният дизайн на материали и цветове в неоново жълто и неоново зелено. Ярките неонови нюанси покриват цялата каросерия на автомобила, като допълнително подсилват динамичното развитие на линиите на отделните повърхности. Контрастът образува кинематичната верига, сърцето на мотоциклета, боядисана в тъмно, което допълнително понижава естетическия център на тежестта.

Едгар Хайнрих, ръководител на дизайна на BMW Motorrad, обобщава:

"BMW Concept Stunt G 310 може само да привлече вниманието към себе си. Всички негови компоненти са покана за преодоляване на правилата на гравитацията."

Пълен комплект за пресата BMW Concept Stunt G 310

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: