Hams Hall: фабриката за двигатели на BMW в разгара си

Съдържание:

Hams Hall: фабриката за двигатели на BMW в разгара си
Hams Hall: фабриката за двигатели на BMW в разгара си
Anonim
Хамс Хол
Хамс Хол

Hams Hall: заводът за двигатели от ново поколение за BMW вече е в пълно производство. Новите три и четири цилиндрови двигатели вече са достигнали линията заедно с над милион спомагателни компоненти

Hams Hall получи голяма инвестиционна програма за развитие от завода за двигатели на BMW близо до Бирмингам. Производството на нови три- и четирицилиндрови двигатели вече се увеличи на чисто нови производствени линии и повече от един милион компоненти ще бъдат създадени в завода за първи път тази година, като доставките се разширяват и в други фабрики на Групата.

Инвестиционният проект, при който част от 750 000 000 британски лири бяха изразходвани между производствените обекти на BMW Group в Обединеното кралство, осигури на обекта Hams Hall най-модерното, способно да произвежда следващото поколение двигатели и да осигури дългосрочен срочно бъдеще за завода.

Двигателите, както и компонентите, произведени в завода на BMW Hams Hall, допринасят за оборудването на редица автомобили от цялото продуктово портфолио на BMW Group. Това включва MINI - новият модел Clubman, който ще бъде пуснат в продажба след няколко седмици - както и новото BMW Серия 7, което ще бъде пуснато на пазара този месец.

Мениджърът на завода Markus Fallboehmer казва:

„Трансформацията в нашата фабрика беше огромна. През последните години напълно преразвихме нашите две основни производствени зони и инсталирахме повече от 600 броя чисто ново оборудване и машини. Докато високото ниво на технология и автоматизация гарантира, че нашата система ще остане най-съвременна за ергономичност на работните станции, където имаме по-голям принос на ръчни умения, които са внимателно проектирани и адаптирани за всеки отделен член на екипа. Голяма инвестиция беше направена и в нашата работна сила чрез поредица от програми и възможности за обучение на хора за преквалификация и наехме нови служители. Променихме състава на нашата работна сила и с над 100 души осигурихме договори за BMW, някои от които преди това работеха при нас временно. Гледайки напред към бъдещето, ние утроихме броя на обучаващите се чираци при нас, за да ни осигури силна, квалифицирана работна сила за много години напред."

Развитието на сайта е още едно парче от пъзела в глобалната стратегия на BMW Group за производство на двигатели. Съоръжението Hams Hall сега работи заедно с други фабрики в Германия и Австрия, като всички произвеждат едно и също ново семейство двигатели от следващо поколение.

Добавя Илка Хорстмайер, която оглавява глобалната производствена мрежа на BMW Group за електрифицирани двигатели и задвижване.

„Нашето ново семейство от високоефективни три-, четири- и шестцилиндрови двигатели имат стандартен дизайн, голям брой подобни части и единна производствена процедура. Това ни дава голяма гъвкавост и ни позволява да оптимизираме производството между всяко от нашите производствени локации и да реагираме бързо на промените в търсенето на клиентите и развитието на пазара. Инвестицията в Hams Hall позволи на завода да се разрасне и да играе все по-важна роля в производството на тези най-нови двигатели."

Производството на малък брой нови двигатели беше въведено в Hams Hall миналата година. Трицилиндровите 1,5-литрови бензинови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo се произвеждат ръчно ексклузивно в Hams Hall на специална производствена линия за BMW i8, първият специално създаден за Plug-in хибридния спортен автомобил. Този двигател вече е допринесъл за редица награди за новаторски автомобили, както и за две победи в класа и обща победа в наградата Международен двигател на годината.

Като цяло новото високотехнологично семейство двигатели Efficient Dynamics включва бензинови и дизелови двигатели, всички от които използват технологията TwinPower Turbo и 1,5 до 3,0 литра. С различни мощности, двигателите могат да бъдат адаптирани към различни модели и превозни средства. Хомогенността между двигателите му позволява да бъде изключително гъвкав при постигането на значителна ефективност при големи производствени обеми, както и да може да произвежда допълнителни специални версии на двигателите в относително малки обеми чрез мрежата от заводи за двигатели.

Пълен комплект за пресата BMW UK Hams Hall

Препоръчано: