BMW Group отбелязва рекордни продажби през септември

Съдържание:

BMW Group отбелязва рекордни продажби през септември
BMW Group отбелязва рекордни продажби през септември
Anonim
BMW Group
BMW Group

BMW Group продължава да расте в продажбите си, постигайки най-добрия си резултат за септември.

Доставките на превозни средства с марка BMW, MINI и Rolls-Royce възлизат на общо 215 413 за месеца, увеличение от 7,8% спрямо същия период на миналата година

BMW Group също постигна едно от най-добрите трети тримесечия на компанията с продажби от предходната година, достигащи + 7,5% (1 644 810).

„Въпреки продължаващите насрещни ветрове на някои пазари, продажбите на BMW Group продължават стабилно да растат,“каза Иън Робъртсън, член на борда на директорите на BMW AG, продажби и маркетинг на BMW.„Виждаме силна инерция на много европейски пазари, докато продажбите в голяма част от Азия и региона на НАФТА се движат положително. Навлизайки в четвъртото тримесечие, новите BMW Серия 7 и BMW X1 излизат на пазара в края на октомври, а разширеният производствен капацитет в Спартанбърг (САЩ) означава, че можем да се доближим до високото търсене за нашите любители на големи автомобили BMW X, така че сме на път за още един рекорден резултат от продажбите през 2015 г.”, продължи той.

BMW Group и по-специално BMWглобалните продажби нараснаха със 7,7% през септември, с общо 180 475 превозни средства, доставени на клиенти през месеца. Доставките през първите три тримесечия на годината са се увеличили с 5,8% в сравнение със същия период на миналата година, като са продадени общо 1 395 780 автомобила .

Продажбите на BMW Серия 2 продължават да растат стабилно с Active Tourer постигайки месечни продажби от 8'670 само след една година от пускането на пазара. Продажбите на BMW Серия 4 Gran Coupe почти се удвоиха в сравнение със септември миналата година, с общо 6 080 бройки, доставени на клиенти (+ 90,8%). Глобалните доставки на BMW Серия 5 през септември скочиха с 21,0% до 33 406. Автомобилите BMW X остават много популярни с продажбите на BMW X3 на 13 808 единици, което е с 13,8% повече спрямо същия месец на миналата година. BMW X6повече от два пъти продажбите си с 4002 доставки до клиенти по целия свят, увеличение от 127,1% .

Септември също беше силен месец за превозните средства BMW i с 3361 BMW i3 (+ 86,9%), доставени на клиенти по целия свят. От началото на годината 20 576 клиенти са взели доставка на BMW i3 или BMW i8, почти двойно повече от същия период на миналата година (+ 95,1%) .

Другата марка на BMW Group, марката MINI,продължава да расте глобалните си продажби с 34.600 единици, доставени на клиенти през септември, увеличение от 8, 6% спрямо същия месец на миналата година. През първите девет месеца на годината продажбите се увеличиха с 18,7%, с общо 246 426 MINI, доставени по целия свят .

„MINI постигна рекордни продажби досега тази година и съм убеден, че тенденцията ще продължи“, каза Питър Шварценбауер, член на борда на BMW AG, MINI, BMW Motorrad и Rolls-Royce.

„Новият MINI Clubmanсе появява в шоурумите този месец и е първото MINI в бързо развиващия се премиум компактен сегмент. Clubman ще даде силен тласък за по-нататъшното развитие на марката; MINI изгражда силна позиция за себе си и очаквам с нетърпение да видя продажбите ни да продължат да растат по целия свят. "

Продажбите на MINI 3 врати през първите девет месеца на годината се увеличиха с 13,8% спрямо същия период на миналата година, с общо 94.830 доставени на клиенти. В световен мащаб общо 67 961 MINI 5 вратибяха продадени приблизително по същото време .

Водещата компания на BMW Group Rolls-Royce Motor Carsпостигна второто си най-добро представяне на продажбите през първите девет месеца на годината, въпреки значителните сътресения в луксозния сектор в Китай. Базираната в Гудууд марка е доставила 2604 единици на клиенти през деветмесечния период от януари до септември (-8,9%). Извън Китай глобалните продажби са в съответствие с очакванията и компанията продължава да планира дългосрочен устойчив растеж .

Пълен прескомитет на BMW Group

Препоръчано: