BMW Motorsport Junior: добро класиране на 12-те часа на BRNO

Съдържание:

BMW Motorsport Junior: добро класиране на 12-те часа на BRNO
BMW Motorsport Junior: добро класиране на 12-те часа на BRNO
Anonim
BMW Motorsport Junior
BMW Motorsport Junior

BMW Motorsport Junior: Второто състезание за издръжливост за сезона след 24-те часа на Zolder (BE) беше изключителен успех за BMW Motorsport Junior

BMW Motorsport Junior в 12-те часа на Бърно (CZ), Виктор Бувенг (SE), Ник Касиди (NZ) и Трент Хиндман (САЩ) празнуваха своята победа в класа заедно с главния си инструктор Дирк Адорф (DE). След 286 обиколки на пистата от 5403 километра,174 BMW M235i Racing на отбора Bouveng пресече финалната линия на 22-ро място в общото класиране и победител в силния клас SP3.

BMW Motorsport Junior в 12.00 ч., една седмица след победата си на финала на сезона на Continental Tire Sports Car Challenge (CTSCC) на Road Atlanta (САЩ), Хиндман стартира състезанието от 36-та позиция в стартовата решетка. Благодарение на всички пилоти, които показаха безупречно представяне, колата в действие за BMW Motorsport в сътрудничество с Walkenhorst Motorsport начерта своя път към успеха на терена и в крайна сметка се оказа най-добрият в класирането, BMW M235i Racing. Празнуването на изненадващо успешния подиум малко след полунощ беше наградата за цялата упорита работа, свършена през последните няколко месеца.

Louis Delétraz (CH), четвъртият пилот на BMW Motorsport Junior в клас 2015, също беше на място в Бърно, но не беше зад волана на BMW M235i Racing. Той обаче все пак посещаваше срещите и стискаше палци на колегите си. Фокусът му е върху финала на сезона на Формула Рено 2.0 следващия уикенд, където той се бори за титлата.

Цитати на пилот след състезание:

Дирк Адорф (водещ инструктор):

"Тази победа в класа е черешката на тортата на изключителното представяне на нашите юноши в 12-те часа на Бърно. Работихме отлично като екип и настроихме колата, за да отговаря на различните нужди на индивида пилоти. Те не допуснаха нито една грешка по време на състезанието и това е ключовият фактор в едно състезание за издръжливост. Караха много интелигентно. Много се гордея с тях."

Виктор Бувенг:

„Това беше фантастично състезание за нас. Радвам се на страхотния резултат в нашата надпревара, която се присъединява към края на сезона. Ние сме страхотен отбор и успяхме да се изправим срещу повече конкуренция тук, в Бърно. Научихме урока от първото ни състезание за издръжливост в Zolder. Аз също съм доволен от представянето си, тъй като не допуснах грешки."

Ник Касиди:

„Беше добро представяне от целия отбор и от моите колеги пилоти. Това беше първото ми състезание за издръжливост в туристическа кола, след като успях да участвам в състезанието Zolder. Научих много за кратко време и съм доволен както от победата в класа, така и от отбора и моето представяне."

Трент Хиндман:

„Две победи за една седмица е страхотно! Празнуването на победата в класа в Европа само дни след състезанието Road Atlanta е много специално събитие. Много благодаря на BMW Motorsport, Walkenhorst Motorsport и моите съотборници. За мен беше чест да работя с тях и цветовете на BMW Motorsport да се развяват тук."

Пълен комплект за пресата на BMW Motorsport Junior

Изображение
Изображение

Препоръчано: