Алесандро Занарди: още един крайъгълен камък е достигнат

Съдържание:

Алесандро Занарди: още един крайъгълен камък е достигнат
Алесандро Занарди: още един крайъгълен камък е достигнат
Anonim
Алесандро Занарди
Алесандро Занарди

Алесандро Занарди печели - в своята категория - триатлона в Хавай. Работният пилот на BMW и посланик на марката BMW взе участие в престижния тест за издръжливост за втори път в кариерата си

Алесандро Занарди (ИТ) отново завърши успешно триатлона на дълги разстояния в Хавай (САЩ). В събота работният пилот на BMW и посланик на марката BMW взе участие в престижния тест за издръжливост за втори път в кариерата си. Неговата цел беше да подобри времето си от дебюта си през 2014 г. и той успя - въпреки наистина коварните условия със силни ветрове и изключително високи температури от над 35 градуса по Целзий.48-годишният италианец измина общата дистанция от 226 255 километра за време от 9:40:37 часа. По този начин той беше със седем минути по-бърз от миналата година.

Алесандро Занарди с времето си подкрепи страхотен общ резултат: Той беше общо 167 сред 2425 участници, които бяха започнали тазгодишното събитие. Той спечели и в своята дивизия, дивизията „PC“за участници с увреждания. Триатлонът се състоеше от 3,86 км плуване в открити води, колоездачен участък от 180,2 км и финална част от бягане на пълна маратонска дистанция от 42,195 км. Алесандро Занарди, който е с ампутирани два крака, трябваше да премине цялото разстояние само със силата на ръцете си. Той се справи със секцията за колоездене със своя ръчен велосипед, докато за секцията за бягане използва олимпийска инвалидна количка.

В това състезание Алесандро Занарди за пореден път демонстрира своята решителност и воля никога да не се предава, защото през деня трябваше да преодолее няколко предизвикателства.

Алесандро Занарди каза:

„Това е приключение. Почти сигурно е, че ще се случи нещо непредвидимо и днес то се случи веднага. Не знам защо, но когато бяхме на повратната точка в секцията по плуване, започна да ми се вие свят. В този момент бях много уплашен, защото си мислех, че ако припадна, ще ме подминат и рискувам да се удавя. За щастие успях да видя дъното на морето, така че просто се съсредоточих много върху това и успях да контролирам замаяността. Но те останаха с мен до края и все още не се чувствах добре, когато скочих на ръчния си велосипед. През първия половин час почувствах студ и треперене. Но аз продължих, решен да довърша събитието. След това в крайна сметка всичко отново започна да върви добре. Всъщност беше брилянтно смешно (усмихва се). През втората половина на колоездачната отсечка обаче опасения силен вятър отново започна да се усилва и малко по малко се усилваше все повече и повече и последните 50 километра бяха наистина трудни. Освен това беше невероятно горещо. Топлината идваше от асфалта и тъй като бях много близо до пътя, беше много, много трудно. Но виждах, че всички се борят. Изпълненията на хората около мен се разпаднаха, всички се забавиха, защото за всички беше физически трудна ситуация с вятъра и особено жегата."

Въпреки тези условия, Алесандро Занарди подобри времето си в сравнение с миналата година - въпреки че признава, че е планирал да бъде още по-бърз.

Занарди каза, изтъквайки колко големи са предизвикателствата на този триатлон.

„Мислех, че мога да се справя повече от 9:40 часа, но дори и с моята олимпийска инвалидна количка не успях да се подобря повече, както си мислех. Но това е добре - като цяло съм много, много доволен от представянето си. И това е добра причина да се върнете тук отново и да опитате отново!"

Занарди сега ще се върне в Европа. Следващия уикенд (17/18 октомври) той ще се присъедини към финала на сезон 2015 на шампионата DTM в Хокенхайм (Германия), където ще управлява BMW M4 DTM Race Taxi.

Пълен комплект за пресата Alessandro Zanardi Triathlon Hawaii 2015

Образ
Образ
Алесандро Занарди - BMW марка Amabassador
Алесандро Занарди - BMW марка Amabassador
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: