BMW: 2015 DTM спечелен шампионат на конструкторите

Съдържание:

BMW: 2015 DTM спечелен шампионат на конструкторите
BMW: 2015 DTM спечелен шампионат на конструкторите
Anonim
BMW M4 DTM F82 Maxime Martin
BMW M4 DTM F82 Maxime Martin

BMW печели 2015 DTM конструкторския шампионат след вълнуващо състезание в Хокенхайм

BMW спечели шампионата на конструкторите 2015 DTM с вълнуващо състезание до последната обиколка, защитавайки предимството си в шампионата на конструкторите в 18-ото и последно състезание на сезон 2015 DTM шампионат: тази упоритост му позволи да претендира титлата за трети път в рамките на четири години. Това беше седмият от евентуални 12 титли, откакто BMW се завърна в DTM през 2012 г.

BMW достига този крайъгълен камък благодарение на точките, гарантирани от Maxime Martin (BE, SAMSUNG BMW M4 DTM) на шесто място, António Félix da Costa (PT, Red Bull BMW M4 DTM) на седмо място, Bruno Spengler (CA, BMW Bank M4 DTM) на осмо място и Мартин Томчик (Parts DE, BMW M Performance M4 DTM) на десето място; тези точки се оказаха достатъчни за първото място с 602 точки. Audi завърши сезона на второ място с 595 точки след пълен подиум в последното състезание за сезона.

Това беше първото заглавие на производителя за BMW M4 DTM, след успеха на BMW M3 DTM през 2012 и 2013 г.

Аугусто Фарфус (BR, Shell BMW M4 DTM) завърши 18-ото състезание за сезона на 14-то място. Том Блумквист (Великобритания, BMW M4 DTM) взе 17-то място след наказание, но въпреки това спечели неофициалната титла „Новобранец на годината“. Тимо Глок беше 21-ви в DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, докато Марко Витман (DE) не успя да завърши последното си състезание, с номер 1 на своя Ice-Watch BMW M4 DTM.

Реакции на 18-то състезание от сезон DTM 2015

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

"Страхотно е да завършиш сезон 2015 DTM като шампионски производител. Тази титла винаги е доказателство за изключителни отборни усилия в хода на сезона. То принадлежи на всички нас в отбора – било то на пилотите, инженера или механиците, и беше възможно преди всичко благодарение на решимостта, показана от всеки един от нас. След труден старт, ние се подобрихме през сезона. Когато ни се предостави възможност за добри резултати, ние се възползвахме от нея - например с локаута ни сред топ седем в Зандвоорт. Пет различни победителя в BMW M4 DTM също показват, че сме постигнали целта си за 2015 г. да бъдем по-конкурентоспособни навсякъде. Много се гордея с това. Поздравления отново за Pascal Wehrlein и Mercedes-Benz за спечелването на титлата при пилотите. Както и вчера, неделното състезание не беше за хора със слаби нерви. Максим Мартин стартира страхотно състезанието, но след това изостана малко. След това обаче той успя да се пребори на терена със страхотно спиране в бокса и няколко фантастични битки. Антонио Феликс да Коста, Бруно Шпенглер и Мартин Томчик също се изкачиха в точките и по този начин си осигуриха много точки, за да спечелят шампионата при конструкторите."

Максим Мартин (BMW Team RMG, 6-то място):

„Бяхме решени да спечелим титлата при конструкторите и го направихме. Фантастично. Веднага започнах страхотно и веднага се преборих до трето място. За съжаление не можах да се справя с Audi-тата, но това е без значение сега след този отборен резултат за BMW."

Пълен комплект за пресата BMW DTM 2015 Constructors Champion

Препоръчано: