Купата на Америка: BMW ускорява в аеродинамичния тунел

Съдържание:

Купата на Америка: BMW ускорява в аеродинамичния тунел
Купата на Америка: BMW ускорява в аеродинамичния тунел
Anonim
Купа на Америка, BMW Team Oracle
Купа на Америка, BMW Team Oracle

Купа на Америка: BMW - технически партньор на Team Oracle Racing - преминава в контраатака, за да защити титлата, спечелена в последното издание, предоставяйки свой собствен аеродинамичен тунел за аеродинамични изследвания

Купа на Америка и BMW. Автомобилите на BMW Group обикновено са проектирани за максимална ефективност и способността им да пробиват във въздуха. Тези дни обаче един доста необичаен обект е в центъра на аеродинамичните анализи на инженерите на BMW: катамаран.

Именно в аеродинамичния тунел на Центъра за изследване и иновации на BMW Group (FIZ) за вътрешните хора представлява едно от най-взискателните технологични предизвикателства сред всички спортни състезания в света: Купата на Америка.

BMW Oracle Racing, 35-ият защитник на Америка, спечели престижния трофей последните два пъти и сега се е насочил към хеттрик. Той поема тази най-нова мисия, заедно с технологичния партньор BMW - в комбинация, която донесе успех през 2010 г. във Валенсия, Испания, когато отборът за първи път спечели най-стария трофей в международния спорт.

Холгер Гау, BMW експерт в методите за 3D симулация:

„Този път инженерите са изправени пред нови предизвикателства, катамараните за Купата на Америка летят върху чаршафите си, прекарвайки по-голямата част от времето си почти напълно извън водата. Това е грандиозно за зрителите, физически натоварващо за екипажите и означава, че ние, инженерите и дизайнерите, трябва да концентрираме усилията си върху намирането на това решаващо предимство по отношение на скоростта: хидродинамиката на корпуса вече почти не играе роля. Аеродинамиката е по-важна за нас."

Поради това не е чудно, че аеродинамичният тестов център на автомобилния производител в Мюнхен и експертизата на специалистите на BMW ще играят ключова роля в дизайна на състезателните яхти на BMW Oracle Racing.

Грант Симър, екипът на главния оперативен директор:

“BMW е компания, чийто успех се основава на иновативно инженерство. Става дума за това да бъдеш лидер, когато става дума за авангардни технологии. Сътрудничеството за спечелването на Купата на Америка през 2010 г. показа колко ценен е този опит и колко полезен може да бъде в областта на дизайна на лодки. Сега полагаме основите за 2017 г. и можем да се смятаме за късметлии, че имаме BMW на наша страна."

Експертите по аеродинамика на BMW работят именно върху тази основа. Гау продължи:

„В момента извършваме обширни аеродинамични тестове на модел яхта с текущ дизайн. Това ще ни предостави надеждни сравнителни данни, за да се изправим пред задълбочено изследване на CFD, което се очаква в близко бъдеще. До началото на Купата на Америка през юни 2017 г. приоритет ще бъде тестването на ефективността на всички идеи за оптимизиране на дизайна, както и много детайлни промени: имат ли желания ефект? Как те влияят на сложното аеродинамично взаимодействие между корпуса, платформата, платното на крилото и разположението на екипажа на борда? Трябва да съберем изчерпателни данни, тъй като всеки малък нюанс може да бъде решаващ - особено след като дизайнът на по-големите части на платформата, особено на корпуса, се ръководи от строги правила. Следователно дизайнерите нямат всички тези степени на свобода, които биха искали."

BMW е напълно наясно с тези проблеми, особено от ангажиментите на компанията в моторните спортове. Отново, правилата са много строги, което прави още по-важно да бъдете възможно най-креативни с аеродинамичната свобода на действие, която имате. Един от малкото компоненти на платформата на катамаран от клас America's Cup, който може да бъде проектиран свободно, е обтекателят на транеца между корпусите - зоната, където протича видимият вятър (сумата от истинския вятър и предизвикания вятър, ред.). Оптималният въздушен поток за целия обект започва точно тук и е от решаващо значение за всяка аеродинамична оптимизация - друг паралел с дизайна на автомобилите и двигателите.

Press Kit Завършете Купата на Америка: BMW Team Oracle

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Популярна тема