Tesla Model S: Изпреварва продажбите на BMW и Audi в Европа

Съдържание:

Tesla Model S: Изпреварва продажбите на BMW и Audi в Европа
Tesla Model S: Изпреварва продажбите на BMW и Audi в Европа
Anonim
Tesla Model S

Tesla Model S надминава BMW и Audi по продажби на седани от висок клас - доближава се до Mercedes-Benz в Европа

Tesla Model S: Изглежда, че се носи на вълна от успех и популярност напоследък, печелейки фенове по целия свят. В Европа, където бензиновите и дизеловите двигатели се облагат с данъци в много страни, Tesla отбеляза значително увеличение на продажбите, което също надминава много немски луксозни автомобили.

В Европа и на практика по света, трите най-популярни луксозни коли винаги са били BMW Серия 7, Mercedes-Benz S-Class и Audi A8, като големият Mercedes е бил лидер в продажбите.Е, много неща се промениха през последните девет месеца на 2015 г. Досега, през 2015 г., Tesla Model S е продал много повече от BMW Серия 7 и Audi A8 и е точно до все по-популярния Mercedes S-Class.

Според данни на автомобилната индустрия (AID),през първите девет месеца на 2015 г. Tesla продаде 10 600 от своите седани Model S. В същото време Audi продаде 4 700 A8, а BMW продаде само 2 650.. Серия 7.Разбира се, Серия 7 беше остаряла и оттогава беше сменена, а Audi A8 ще бъде сменена през следващата година.Въпреки това, само Model S продаде 800 бройки по-малко от Mercedes S-Class, който е много жив в сегмента.

Това не е голяма изненада в страни като Норвегия,които имат екстремни данъци върху бензиновите и дизеловите коли, така че клиентите се тълпят към електрически превозни средства и Model S е най-луксозният EV на пазара.Но дори и в страните с по-ниско данъчно облагане, Model S се справя много добре досега през 2015 г. Това всъщност не е изненада, тъй като Model S е страхотна кола и Tesla настоява силно на европейските пазари, така че наистина беше самотен.въпрос на време да стигне до "голямата тройка". Но все пак Model S беше пробив на пазара, тъй като не можете да си спомните последния път, когато американски луксозен автомобил е надминал европейските. Никога нямаше да се случи, честно казано. Така че това е голяма работа.

Очевидно ще видим, че числата ще се променят малко с най-новото BMW Серия 7, но е любопитно да знаем дали BMW ще успее да си върне предимството пред Tesla. Повечето модели серия 7 и A8, продавани в Европа, са дизелови и има голям процент от клиентите, които имат лош вкус в устата, когато става въпрос за дизелови двигатели, след последния скандал на Volkswagen, официален или не. И така, сега е време Tesla да излезе на пазара и нейният предстоящ Model X е просто още едно подсилване за по-нататъшното желание на компанията, основана от Илон Мъск.Независимо дали Model X открадне продажбите от Model S, това все още е победа за Tesla.

Германците, особено BMW, настояват, че чисто електрическите превозни средства не са отговорът за нашия настоящ пазар и че plug-in хибридите са средният отговор. Тесла обаче не е съгласна, че яростно и със степента си на успех в задния двор на Германия, в сравнение с BMW, Audi и Mercedes, може да даде път на преосмислянето на подхода им към електрическите превозни средства. BMW Серия 7 вече има plug-in хибриден модел в списъка и Audi ще представи предстоящия e-tron Quattro: те може да успеят да ги задържат в конкуренцията, но пазарът на EV луксозни автомобили се нагрява и не е само в САЩ. Германците имат още един сериозен конкурент в редиците си.

Популярна тема