Nader Faghihzadeh: Интервю с екстериорния дизайнер на BMW Серия 7

Съдържание:

Nader Faghihzadeh: Интервю с екстериорния дизайнер на BMW Серия 7
Nader Faghihzadeh: Интервю с екстериорния дизайнер на BMW Серия 7
Anonim
Надер Фагихзаде

Nader Faghihzadeh: Интервю с екстериорния дизайнер на новото BMW Серия 7

Nader Faghihzadeh, екстериорният дизайнер, отговорен за новото BMW Серия 7, наскоро беше интервюиран от BMW Blog. Надер Фагихзаде не е в първото му назначение - 39-годишният иранско-германски гражданин също отговаряше за интериорния дизайн на BMW Серия 7 (F01 / F02) и отговаряше за външния дизайн на BMW Серия 6 Гран Купе, Купе и кабриолет (F06 / F12 / F13).

Доколкото ни е известно, това е първото BMW, чийто дизайнер е отговорен както за екстериора, така и за интериора на самата кола.

BMW положи големи усилия, за да гарантира, че последната му еволюция на гамата BMW Серия 7 е толкова напреднала, както по отношение на лукса, така и по отношение на технологиите. Докато екстериорът на автомобила е по-скоро еволюция, отколкото революция в предишния дизайн, той има много подобрен и по-изискан външен вид. Цялата кола се усеща по-стегната и динамична, докато големият двоен бъбрек показва излъчване на мощ и разкош, с LED фаровете, които сякаш се отделят и излизат от тях. Лека атлетика и мощност, готови за стрелба.

Докато старият модел изглеждаше доста голям и подпухнал, задната част на това ново BMW Серия 7 изглежда много по-тонизирана и по-твърда: сякаш е клекнала. Той е много по-тесен и по-тънък от предишното поколение и неговите задни LED светлини са направени по-тънки. Еволюционен дизайн - без съмнение - но такъв, който може да помогне на BMW Серия 7 да си върне короната на пазара на лимузини от висок клас.

Във видео интервюто по-долу Nader Faghihzadeh обяснява - започвайки с концепцията за дизайн - еволюцията, влиянията, наследството, лукса и спорта на модел, който започва от солидна основа и се развива по време на процес на проектиране, довел до сегашното BMW Серия 7, както го познаваме.

Популярна тема