BMW Italia SBK Team: Losail 10-то и 11-то място в Losail

Съдържание:

BMW Italia SBK Team: Losail 10-то и 11-то място в Losail
BMW Italia SBK Team: Losail 10-то и 11-то място в Losail
Anonim
BMW SBK Italia Team Badovini Losail 2015 (4)
BMW SBK Italia Team Badovini Losail 2015 (4)

BMW Italia SBK Team: единадесето и десето място за BMW Motorrad Italia SBK Team в последното състезание за сезона в Losail

BMW Italia SBK Team взе участие в двете състезания, валидни за тринадесетия и последен кръг от eni FIM Superbike World Championship на пистата Losail в Катар. Както и тестовете от предишните два дни, състезанията също се проведоха през нощта, с изкуствена светлина.

След резултатите, получени в съботния Superpole, пилотът на BMW Italia SBK Team Айртон Бадовини стартира от петия ред в двете състезания, които се проведоха на разстояние от 17 обиколки всяко.

В първото състезание, проведено в 19:00 местно време, стартът на Badovini беше добър и му позволи да си върне някои позиции. Благодарение на постоянното състезателно темпо, италианският пилот успя да се изкачи нагоре в класирането и да завърши на единадесето място.

Също така в състезание 2, пилотът на BMW Italia SBK Team стартира добре от петия ред, което го отведе до дванадесето място. В следващите обиколки Аертон отиде да заеме девета позиция, но поради малка грешка във финала, той взе десетото място.

Аертон Бадовини:

„Като цяло, уикендът мина доста добре, започнахме с някои трудности, но бавно намерихме добра настройка и, особено по време на последната свободна тренировка, успяхме да поправим последните детайли по мотора. Надявах се да се представя малко по-добре в състезание 1, бях в група от много близки състезатели, но условията в края бяха наистина трудни и не успях да спечеля позиции. Жалко за състезание 2, защото се справях добре и можех да се стремя към шеста или седма позиция, но няколко обиколки преди края направих грешка и се отдалечих от тези пред мен."

Дино Акочела - Директор на екипа:

"Изгубихме известно време в първите три тренировъчни сесии в намирането на най-подходящата настройка за тази писта. В крайна сметка получихме добра настройка, като успяхме да разрешим проблемите с електрониката, които имахме особено в петък. Темпото на състезанието беше добро и в двете състезания; жалко е особено за състезание 2, защото в една обиколка загубихме около пет секунди и това не ни позволи да постигнем резултата, на който се надявахме."

Пълен комплект за пресата BMW Italia SBK Team

Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема