MINI и BMW i Северна Америка: изземване за дефекти на въздушните възглавници

Съдържание:

MINI и BMW i Северна Америка: изземване за дефекти на въздушните възглавници
MINI и BMW i Северна Америка: изземване за дефекти на въздушните възглавници
Anonim
МИНИ

MINI и BMW i Северна Америка: изземване за дефекти на въздушните възглавници за 6073 единици

MINI изтегля 5150 коли, а BMW i North America изтегля още 923 електрически превозни средства, най-вече BMW i3, за да замени модула на въздушната възглавница за предния пътник. Този конкретен проблем може да възникне само когато има пътник и предпазният колан не е използван (в някои американски щати предпазният колан не е задължителен, б.ред.) Разглежданите модели са:

  • BMW i3 модел 2014-2015
  • 2014-2016 MINI Hardtop 2 врати Cooper и модел Cooper S
  • JCW 2015-2016 MINI с твърд покрив с 2 врати
  • 2015-2016 MINI Hardtop 5 врати Cooper и модел Cooper S

Общият брой ударени коли е 6 073.

Тъй като компонентите на въздушната възглавница не са направени правилно, те може да не се разгънат достатъчно бързо и да накарат въздушната възглавница да се надува правилно. BMW не знае за произшествия или наранявания в резултат на този проблем.

BMW Казах, че собствениците и наемателите на засегнатите превозни средства ще бъдат уведомени чрез първокласна поща. Модулът на предната въздушна възглавница от страната на пътника ще бъде сменен безплатно.

ОБРАТНО ОБАЖДАНЕ

Тема: Въздушната възглавница за предния пътник може да не се надуе правилно.

Дата на получаване на отчета: 7 октомври 2015 г.

Номер на кампанията на NHTSA: 15V628000

Компонент: AIR BAG

Потенциален брой засегнати дискове: 6073

Всички продукти, свързани с това обаждане

на автомобила Марка Модел Година (и)

BMW I3 2014-2015

MINI COOPER 2014- 2016

MINI COOPER S 2.014-2.016

MINI John Cooper Works 2015-2016

Подробности

Производител: BMW of North America, LLC

ОБОБЩЕНИЕ:

BMW North America, LLC (BMW) изтегля определени модели (вижте списъка) поради производствена грешка, предната въздушна възглавница за пътника може да не се надуе правилно при катастрофа с ниска скорост. Като такива, тези превозни средства не отговарят на изискванията на Федералния стандарт за безопасност на моторните превозни средства (FMVSS) номер 208, „Защита на пътниците в случай на катастрофа“

ПОСЛЕДСТВИЕ:

В случай на инцидент въздушната възглавница може да не се отвори правилно и да увеличи риска от нараняване на пътника отпред.

ЛЕЧЕНИЕ:

MINI и BMW ще уведомят собствениците и търговците да сменят безплатно модула на въздушната възглавница за пътника. Очаква се изтеглянето да започне на 20 ноември 2015 г. Собствениците могат да се свържат с отдела за обслужване на клиенти на MINI на 1-866-825-1525 и отдела за обслужване на клиенти на BMW на 1-800-525-7417. (Валидно само за територията на САЩ, изд.)

ЗАБЕЛЕЖКА:

Собствениците могат също така да се свържат с горещата линия за превозни средства на Националната администрация по безопасност на магистралното движение на 1-888-327-4236 (TTY 1-800-424-9153) или да отидат на www.safercar.gov.

Изявление от BMW NA:

BMW информира NHTSA за намерението си доброволно да изтегли приблизително 923 автомобила BMW i3 за замяна на модула на въздушната възглавница от страната на пътника.

Поради грешка на доставчика в производствения процес, вътрешните компоненти на надуването на въздушната възглавница не са сглобени, както е посочено.При инцидент с ниска скорост въздушната възглавница от страната на пътника може да не се надуе правилно, въздушната възглавница би била недостатъчна за защита на пътника, а напротив - увеличава риска от нараняване за същия.

Собствениците и наемателите на засегнатите превозни средства ще бъдат уведомени чрез първокласна поща. Модулът на предната въздушна възглавница от страната на пътника ще бъде сменен безплатно.

Компанията е наясно с произшествия или наранявания, свързани с този проблем.

Клиентите с въпроси трябва да се свържат с отдела за връзки с клиенти на BMW на 1-800-525-7417 или да изпратят имейл на [email protected]

Изявление от MINI NA:

MINI USA информира NHTSA, че компанията доброволно ще извърши изземване поради несъответствие, за да замени модула на страничната въздушна възглавница на предния пътник на някои 2014-2016 MINI Cooper, Cooper S и John Cooper Works с 2 врати и 4- модели врати врати

Поради грешка на доставчика в производствения процес, вътрешните компоненти на надуването на въздушната възглавница не са сглобени, както е посочено. При инцидент с ниска скорост въздушната възглавница от страната на пътника може да не се надуе правилно, въздушната възглавница би била недостатъчна за защита на пътника, а напротив - увеличава риска от нараняване за същия.

Собствениците на MINI и наемателите на засегнатите превозни средства ще бъдат уведомени за това изтегляне чрез първокласна поща през ноември. Модулът на предната въздушна възглавница от страната на пътника ще бъде сменен безплатно.

Компанията е наясно с произшествия или наранявания, свързани с този проблем.

Клиентите с въпроси трябва да се свържат с отдела за връзки с клиенти на MINI USA на 866-ASK-MINI (866-275-6464).

Популярна тема