Йенс Марквард: a’ интервю с директора на BMW Motorsport

Съдържание:

Йенс Марквард: a’ интервю с директора на BMW Motorsport
Йенс Марквард: a’ интервю с директора на BMW Motorsport
Anonim
Йенс Марквардт BMW Motorsport Директор
Йенс Марквардт BMW Motorsport Директор

Йенс Марквард: интервю с директора на BMW Motorsport след закриването на DTM шампионата 2015

Жан Марквард бере плодовете на сезон 2015 DTM, който току-що приключи - и BMW събра достатъчно точки на големия финал в Хокенхайм (Германия), за да спечели титлата при конструкторите. С пет победи, 19 подиума и седем полпозишъна, осемте пилоти на BMW DTM бяха източник на множество атракции през целия сезон.

В интервю с директора на BMW Motorsport Йенс Марквард, след 18-те състезания за сезона, какво означава титлата при конструкторите за BMW и какво според него са били акцентите на сезона.

Нека го последваме в това интервю.

Mr. Marquardt, BMW е най-успешният производител за сезон 2015 на DTM. Гордеете ли се с екипа си?

Йенс Марквард: „Разбира се, че съм много горд с всеки от тях – било то BMW Motorsport или нашите четири отбора. Конструкторската титла е много важна за нас. Въпреки трудните условия, ние отново изпробвахме потенциала си срещу нашите преки съперници в премиум сектора и показахме с какъв борбен дух сме възнаградени в моторните спортове. В началото на сезона изглеждаше малко вероятно да имаме успешна година в DTM поради различни причини. Но успяхме да се подобрим и да настигнем нашите съперници. Беше страхотно изпълнение."

Какъв беше ключът към успеха?

Йенс Марквард: „Това определено беше нашето единство и нашата ефективност. Когато ни дадоха възможността да постигнем най-добри резултати в състезателен уикенд, ние запазихме ентусиазма си и дадохме всичко от себе си – и това не бяха само един или двама състезатели, а целият отбор. В противен случай не би било възможно да отпразнуваме исторически успех, като топ-7 в Зандвоорт. И точно това беше нашата цел за сезона: нашият глобален пакет трябва да позволи на възможно най-много пилоти да се борят за победа. Работи перфектно - и ни донесе титлата на конструктора."

Пет различни победители в BMW M4 DTM; това е първата фигура като завръщането на DTM през 2012 г

Йенс Марквард: „Точно така. И демонстрира високото ниво, което нашите пилоти достигнаха през този сезон и как те бяха в баланс помежду си. Марко Витман, Тимо Глок, Антонио Феликс да Коста, Максим Мартин и нашият новобранец Том Блумквист: те наистина заслужаваха своите победи с безупречно представяне. Бруно Шпенглер и Аугусто Фарфус събраха множество позиции на подиума. Мартин Томчик нямаше късмет повече от един път, но отново показа борбения си дух, за да създаде страхотни моменти. Много съм доволен от нашите състезатели този сезон."

Седем заглавия за четири години: Каква е тайната зад това ниво на последователност?

Йенс Марквард: „Вярно е, че успяхме да спечелим поне една титла всяка година от завръщането ни през 2012 г. Тази последователност показва колко добре и упорито всички ние участваме в този проект. В DTM се водят толкова яростни битки, че не може да се очаква да бъде на върха във всяко състезание. По-скоро трябва да следите всеки малък детайл и да ги оптимизирате, за да съберете максимален брой точки, когато се появи възможност. Имаме много успехи по този начин от 2012 г. насам."

Имаше и много спорни моменти този сезон. Какво е вашето мнение за тези моменти?

Йенс Марквард: „Вярно е, че зрителите изпитаха много екшън в шампионата DTM 2015 – и марката беше премината по отношение на спортсменство и справедливост в определени ситуации. Радвам се, че имахме повече от една зрителска роля. Доставихме вълнуващо и честно състезание за феновете. Всеки пилот се бори за своя успех - и именно този подход ни спечели титлата на конструкторите.”

Пълен комплект за пресата Йенс Марквард: Директор на BMW Motorsport.

Популярна тема