BMW M5 Pure Metallic Edition: ограничено издание за Южна Африка

Съдържание:

BMW M5 Pure Metallic Edition: ограничено издание за Южна Африка
BMW M5 Pure Metallic Edition: ограничено издание за Южна Африка
Anonim
BMW M5 Pure Metallic Edition

BMW M5 Pure Metallic Edition: ограничено издание за Южна Африка с 600 к.с. и 700 Nm въртящ момент. 0-100 км / ч се изгаря за 3,9 секунди

BMW M5 Pure Metallic Edition е лимитирана серия за пазара в Южна Африка със специфични характеристики за пазара в Далечна Южна Африка.

Човек се чуди за какво може да се използва допълнително специално издание за този пазар, когато повечето от моделите с ограничено издание са предназначени за японския пазар? Е, сътрудничеството между BMW Motorsport и BMW Южна Африка е много по-тясно и „древно“, отколкото може да се мисли.През 1976 г. е поръчан от BMW S.A. BMW 530 Motorsport Limited Edition, произведен само в 216 бройки, за да получи хомологация за 530, който се състезава в модифицирания производствен клас на Южна Африка.

Двигателят беше 3,0-литров M30 с двойни карбуратори Zenith, преработени разпределителни валове, олекотен маховик и увеличен радиатор на маслото на двигателя. Той произвежда 145 kW / 197 к.с. при 6000 об./мин и е оборудван с 5-степенна трансмисия с късо предавателно число от Getrag от типа "dogleg" (първа предавка обърната) и диференциал с ограничено приплъзване от Borg Warner. Колата се предлагаше в три нюанса: ледено бяло, платинен металик или сапфирено синьо металик, всички с придружаващите ги ивици Motorsport.

Сега музиката е различна: само двадесет бройки от това BMW M5 Pure Metallic Edition, име, вдъхновено от неговата метално сива цветова схема и комплекта от 20-инчови индивидуални лети джанти M с двойни спици.Въпреки че сме се възползвали и от отдела BMW Individual - което го прави да изглежда като сериен BMW - на BMW M5 Pure Metallic Edition, може да се каже точно обратното, но това е версия с "Pure Metallic M5" и "Номер 1" /20” и с приятна изненада под капака. Пакетът Competition на BMW е добавен към "базовия" задвижващ механизъм, което означава, че неговият 4,4-литров, двойно турбо V8 развива 600PS и 700Nm (516lb-ft) въртящ момент, което позволява класическото изстрелване.0 до 100 km/h (62 mph) за 3,9 секунди и максимална скорост от 305 km/h. В допълнение, BMW се погрижи и за комфорта на своите пътници, благодарение на използването на многофункционални седалки M Sport - което е очаквано, като се има предвид, че говорим за BMW M5 - покрити с пълнозърнесто черно мериносово фино зърно. кожа, с контрастни шевове.Силвърстоун. Цената? Е, не е подарък, но почти двата милиона ранда (1 948 000 R), което се равнява на около $ 142 856 долара (около 130 000 €, Ед), изглежда достатъчно за модел, който вече има всичките 20 екземпляра по избор и е почти продаден.

Популярна тема