Олаф Кастнер: президент и главен изпълнителен директор на BMW Group Китай

Съдържание:

Олаф Кастнер: президент и главен изпълнителен директор на BMW Group Китай
Олаф Кастнер: президент и главен изпълнителен директор на BMW Group Китай
Anonim
Олаф Кастнер
Олаф Кастнер

Олаф Кастнер ще поеме ролята на президент и главен изпълнителен директор на BMW Group регион Китай от 1 декември 2015 г. Важна задача за автомобилния пазар в пълна рецесия

Олаф Кастнер, считано от 1 декември 2015 г. ,ще бъде новият ръководител на търговския регион на BMW Group в Китай, докато Карстен Енгел ще се върне в Германия.

Kastner преди това е отговарял за съвместното предприятие BMW - Brilliance Automotive, което произвежда и продава превозни средства в Китай за BMW Group и нейния китайски партньор, Brilliance China Auto Holding. Антон Хайсще поеме ролята на президент и главен изпълнителен директор на BMW Brilliance Automotive. Heiss в момента управлява производствените обекти на съвместното предприятие в Shenyang и ще продължи да изпълнява тази роля за момента, в допълнение към новата си позиция.

Харалд Крюгер, председател на борда на директорите на BMW AG, каза:

„С богатия си опит в Азия, Карстен Енгел успешно разви китайския пазар за BMW Group през последните няколко години, дотолкова, че позиционира BMW Group в добро класиране за бъдещето в Китайски пазар.."

Engel е в BMW Group от 1985 г. и е ръководител на региона за продажби в Китай от края на 2012 г. Под негово ръководство BMW Group разшири гамата от продукти и услуги за своя най-голям единичен пазар. и успешно представи автомобили за електрическа мобилност под марката BMW i. Друг фокус за Engel е укрепването на марките BMW и MINI и достигането до по-младите купувачи.

Олаф Кастнер, от своя страна, има богат опит в автомобилния сектор и регионът на BMW Китай печели информиран и знаещ президент за Китай и неговия пазар, който управлява BMW - Brilliance Automotive JV през последните шест години. години.

„Радвам се, че благодарение на Олаф Кастнер нашият най-голям пазар има нов мениджър, който познава много добре китайския автомобилен бизнес, както и културата, страната и нейните хора“, обясни Фридрих Айхинер, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за финансите. Успешното съвместно предприятие с Brilliance China Auto беше значително разширено при Олаф Кастнер и договорът беше удължен за още десет години до 2028 г.

Антон Хайс, бъдещият ръководител на съвместното предприятие, започва кариерата си в BMW Group през 1988 г. и поема различни ръководни позиции в производството и задвижващите системи на BMW Group по целия свят. Хайс отговаря за трите производствени завода в Шенянг - два производствени завода и един завод за двигатели - и дейностите по научноизследователска и развойна дейност и покупки от 2013 г.

Eichiner заявява, че:

„Нашият принцип е: производството следва пазара – и с Антон Хайс BMW Brilliance Automotive има нов мениджър, който познава и двамата много добре. Както беше обявено по-рано, ние ще продължим да разширяваме нашата продуктова гама за съвместно предприятие в Китай. Много съм доволен, че ще можем да разчитаме на богатия опит на Антон Хайс."

BMW Group продаде повече от 455 000 автомобила в Китай през 2014 г. През последните пет години повече от два милиарда евро бяха инвестирани в надграждане на заводите в Шенянг и в научноизследователска и развойна дейност. Местното производство се е увеличило през последните години до повече от 285 000 единици годишно. В момента се изгражда нова фабрика за двигатели, която ще започне производство на три и четири цилиндрови бензинови двигатели през 2016 г.

Пълен комплект за пресата Олаф Кастнер Президент и главен изпълнителен директор BMW Group Регион Китай

Препоръчано: