Dynamo Camp: Fieracavalli дарява 10 хиляди евро

Съдържание:

Dynamo Camp: Fieracavalli дарява 10 хиляди евро
Dynamo Camp: Fieracavalli дарява 10 хиляди евро
Anonim
BMW Fieracavalli Dynamo Camp

Dynamo Camp: Fieracavalli подкрепи проекта SpecialMente с чек за 10 000 € в полза на Dynamo Camp в подкрепа на дейностите по хипотерапия, организирани в рамките на лагера

BMW Italia е партньор за 3-та поредна година на Fieracavalli, най-голямото конно събитие в света в Италия. Тази година състезанията за Световната купа на Longines FEI World CupTM се проведоха в Pala BMW, който със своя CSI5-W видя най-добрите ездачи и коне от международния „цирк“за прескачане на препятствия.

По този повод Fieracavalli искаше да подкрепи SpecialMente, проекта BMW Italia, Dynamo Camp и BMW Research Unit-OSR, ръководени от проф. Джанвито Мартино в подкрепа на деца и млади хора, засегнати от неврологични заболявания, и техните семейства.

По-специално, Fieracavalli дари 10 000 € на Dynamo Camp в подкрепа на дейностите по хипотерапия, организирани в съоръжението, разположено в Лиместре.

"SpecialMente" предоставя моменти на информация и програми за обучение и подкрепа, създавайки условия за взаимна помощ между семействата, благодарение и на участието на братята чрез моменти, посветени на тях.

Фокусът на намесата на партньорството между BMW Italia, Dynamo Camp и BMW Research Unit - OSR всъщност е социалното включване и благосъстоянието на децата с увреждания, благодарение на специалното внимание, отделено не само на здравеопазването и медицината, но и глобалното измерение на детето и преди всичко необходимостта да бъде стимулирано и забавно.

Dynamo Camp

Dynamo Camp е първият рекреационен терапевтичен лагер в Италия, който посреща деца и младежи на възраст от 6 до 17 години, страдащи от сериозни и хронични заболявания, главно онкохематологични, неврологични и диабет, за периоди на ваканция и свободно време. Децата идват от цяла Италия и отчасти от чужбина. Dynamo Camp също така предлага програми, предназначени специално за цялото семейство и програми, посветени на здрави братя и сестри (Siblings). Всички гости се приемат безплатно. Асоциацията Dynamo Camp Onlus предлага безплатни програми за развлекателна терапия за тежко болни деца дори извън лагера, в много градове на полуострова, с проекта Outreach, в болници, семейни домове и на борда на камиона Dynamo Off Camp.

Dynamo Camp се намира в Лиместре в провинция Пистоя, в оазис от над 900 хектара, свързан с WWF, Oasi Dynamo, и е част от SeriousFun Children's Network от лагери, основана през 1988 г. от Пол Нюман и активна навсякъде света.

От 2007 г., годината на откриването си, асоциацията Dynamo Camp Onlus е посрещнала над 7000 деца в Dynamo Camp и е включила над 9500 в дейности за развлекателна терапия в болници, семейни домове и на борда на Dynamo Off truck Camp.

Популярна тема