BMW S 1000 RR: подиум и победа в титлата на CEV във Валенсия

Съдържание:

BMW S 1000 RR: подиум и победа в титлата на CEV във Валенсия
BMW S 1000 RR: подиум и победа в титлата на CEV във Валенсия
Anonim
BMW S 1000 RR

BMW S 1000 RR: подиум и победа на CEV европейския шампионат по супербайк в края на сезона във Валенсия

BMW S 1000 RR е победоносен мотоциклет и BMW Motorrad успешно приключи сезон 2015 FIM Superbike CEV European Championship (CEV). Във финалното състезание във Валенсия (Испания), Максимилиан Шайб (Челстония) и Адриан Бонастре (Испания) продължиха успешната си серия на подиума за BMW S 1000 RR. Общо три BMW S 1000 RR пресякоха финалната линия в челната четворка, с Мигел Анхел Поятос (Испания) на четвърто място. В клас Superbike (CEV AM) пилотът на BMW Ееки Купаринен (FI) си осигури титлата.

Валенсия беше мястото за поредното успешно излизане на шофьорите на BMW в лагера на CEV. Младият чилиец Шайб отново демонстрира силната си форма. Той завърши последното състезание от втория сезон на подиума със своя boxmotos.com Easyrace SBK Team BMW S 1000 RR.

Съотборникът му Бонастре се присъедини към него на подиума, пресичайки линията на трета позиция. Поятос, който се върна на крака след контузията на Иван Силва (Испания) в Targobank Motorsport RR, завърши челната четворка. Шайб и Поятос също поставиха едно-две за класирането на BMW S 1000 RR в частния шампионат. В общото класиране на шампионата трима пилоти на BMW завършиха сезона в първите пет. С петата си победа на подиума за сезона Бонастре се подобри до второ място в общото класиране зад шампиона Кармело Моралес (Испания).

Силва, който трябваше да седи извън последните три състезателни уикенда поради фрактура на крака, е четвърти в общото класиране.Купаринен зае общо пето място. Шайб, който участва само в последните три състезания от сезона и спечели четири позиции на подиума в тези случаи, е седми в общото класиране. Поятос е петият пилот на BMW в класирането на десетте най-добри пилоти, завършвайки сезона девети като цяло. В частния клас Купаринен отпразнува най-голямото си постижение в кариерата до момента: младият финландец си осигури титлата в вълнуващ финал. В последното състезание той прекъсна седмия ред в частната класация (общо девети) със своето BMW S 1000 RR. Това беше достатъчно за пилота на Motomarket Racing да бъде коронован за шампион на 2015 г. След 11-ото и последно състезание той има седем точки преднина пред най-близкия си съперник. В BMW Motorrad Race Trophy Купаринен и в момента е девети. Bonastre успя да се изкачи в топ 15 и вече е 13-ти.

Пълен прес комплект BMW S 1000 RR

BMW S 1000 RR

Популярна тема