BMW Motorrad: големи етапи за 2020 г

Съдържание:

BMW Motorrad: големи етапи за 2020 г
BMW Motorrad: големи етапи за 2020 г
Anonim
BMW Motorrad Italia R NineT

BMW Motorrad: готов да нарасне до 200 000 мотоциклета до 2020 г. Офертата се разширява под 500 cc, но се цели и за най-добрите над 500 cc

BMW Motorrad, част от BMW Group, си постави нови цели в мотоциклетния сегмент за следващите няколко години. Чрез представяне на допълнителни модели и навлизане в нови пазарни сегменти, компанията цели да спечели нови клиенти по целия свят, като увеличи доставките на двуколесни моторни превозни средства до 200 000 единици до 2020 г.

Петер Шварценбауер, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce и следпродажбеното обслужване, коментира:

„Искаме да подкрепим нашия печеливш растеж в мотоциклетния сегмент през следващите няколко години и да дадем траен принос за успеха на BMW Group. За да постигне това, BMW Motorrad ще развие своя бизнес с нови продукти и ще се разшири на растящи пазари.”

Навлизането в сегмента под 500cc ще постави началото на растеж, започвайки със световната премиера на новото BMW G 310 R. Компактният и пъргав едноцилиндров мотоциклет е специално проектиран за развиващите се пазари в Азия и Юг Американски, както и в Европа.

Стефан Шалер, ръководител на BMW Motorrad.

„С BMW G 310 R, BMW Motorrad предлага първокласно превозно средство в сегмента под 500 кубика. Това ще ни даде възможност да разширим нашето предложение за градска мобилност в този клас, включително велосипеди с педали."

Въпреки това ново развитие, основният бизнес на BMW Motorrad ще остане изключителният премиум сегмент над 500cc. Компанията е пазарен лидер в 26 страни и е доставила повече от 121 622 мотоциклета (+ 11,5% на годишна база) на доволни клиенти по целия свят в края на октомври. Това означава, че продажбите на мотоциклети почти са достигнали миналогодишния рекорд (123 495 единици) само след десет месеца.

BMW R NineT, лансирано през 2014 г., е основен двигател на растежа, с над 8 600 бройки, доставени през тази година. BMW Motorrad ще надгради успеха на класическите си модели с производния BMW R NineT Scrambler, който ще отпразнува своята световна премиера на мотоциклета EICMA на 17 ноември.

Шалер каза:

"С безбройните възможности за персонализиране, предлагани от BMW R NineT и BMW R NineT Scrambler, ние виждаме огромен потенциал на американския пазар, по-специално"

BMW Motorrad ще продължи да разширява своята търговска мрежа, за да бъде в крак с очакваното глобално разширяване. До 2020 г. броят на представителствата ще нарасне до 1500 от над 1100 днес.

Прогнозите на BMW Group за бъдещ растеж се основават на предположението, че общите икономически условия ще останат стабилни.

BMW Motorrad Press Kit и цели за растеж

Популярна тема