“ Работете тук! ”: 500 бежанци за програмата на BMW Group

Съдържание:

“ Работете тук! ”: 500 бежанци за програмата на BMW Group
“ Работете тук! ”: 500 бежанци за програмата на BMW Group
Anonim
Работете тук BMW Group

"Работете тук!": 500 бежанци за програмата за социална и професионална интеграция на BMW Group

„Работете тук!“Култура, език, работа: разбирането на Германия в цялата й сложност е целта на инициативата „Работете тук!“на BMW Group за бежанците. Деветседмичната практическа работна програма за подпомагане на квалифицирани бежанци със социална и професионална интеграция, организирана в сътрудничество с Федералната агенция по заетостта в Мюнхен и Jobcenter в Мюнхен, в действие от 16 ноември 2015 г. Проектът започна с 40 бежанци в Мюнхен и ще бъде разширен към други сайтове на BMW през 2016 г.BMW Group също така разширява своята шестмесечна програма за наемане на квалифицирани производствени работници. Други 20 допълнителни места в Мюнхен ще бъдат предложени на бежанци под 25-годишна възраст от януари 2016 г., докато броят на местата ще бъде увеличен в други локации на BMW Group. Целта е около 500 бежанци, които да могат да участват в практическо обучение за работа и квалификация за влизане.

Програма за междукултурно обучение

"Работете тук!" Програмата за обучение на BMW Group поверява умения, които ще дадат по-добри перспективи на бежанците в Германия и по този начин ще им помогнат да започнат нов живот. Програмата се състои от две фази на проекта, базирани на практика: По време на трите седмици на ориентиране и следващите шест седмици на практическо обучение, към участниците ще се присъединят служители на BMW Group. В продължение на до шест часа на ден бежанците научават за работните процеси в различни отдели, включително развитие, продажби и маркетинг, човешки ресурси, финанси, производство.Към това се добавят ежедневни езикови класове и специално разработена програма за обучение за преподаване на основни междукултурни и социални умения.

Участниците имат обедни почивки и се обучават според индивидуалните си нужди, като например компютърни класове. В края на деветте седмици всеки участник получава сертификат, документиращ придобитите квалификации.

Милагрос Каина-Андре, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за човешките ресурси, заявява:

„За нас е естествено да помогнем за интегрирането на хора, които са били принудени да напуснат домовете си, за да дойдат тук. Хора от над 100 различни страни работят заедно успешно всеки ден само в BMW Group в Германия. За нас интеграцията на хора от различни култури е нещо, което правим всеки ден, и това е важна грижа, която насърчаваме както вътре, така и извън компанията.Същото важи и за професионалното обучение, което е един от крайъгълните камъни на нашия успех. Особено съм щастлив, че можем да поставим много от нашите основни умения в услуга на хората, за да им предложим по-добри перспективи."

Разширяване до други места с общо 500 участници

В началото на 2016 г. програмата ще бъде разширена до други производствени обекти и филиали на BMW в цяла Германия. В момента са планирани четири сесии на позиция годишно. До края на 2016 г. инициативата ще подпомогне социалната и професионална интеграция на общо около 500 бежанци.

Председателят на Генералния работнически съвет на BMW AG Манфред Шох обясни:

„Сътрудничеството и колегиалността между различните националности и култури е нещо естествено за нашите служители. Радвам се да видя, че помагането на другите е толкова естествено за много от тях.Гордея се, че толкова много от нашите служители са се ангажирали като ментори и освен работата си помагат за създаването на перспективи за онези, които са нямали никого и са напуснали домовете си по тази причина."

Пълен комплект за пресата BMW Group „Работете тук!“

Работете тук BMW Group

Популярна тема