BMW Art Cars: Cao Fei и John Baldessarri ще създадат следващия

Съдържание:

BMW Art Cars: Cao Fei и John Baldessarri ще създадат следващия
BMW Art Cars: Cao Fei и John Baldessarri ще създадат следващия
Anonim
BMW Art Cars 2016

BMW Art Cars: Китаецът Cao Fei (1978) и американецът Джон Балдесари (1931) ще бъдат съответно най-младият и най-възрастният художник, представени в предстоящата колекция BMW Art Cars

BMW Art Cars: След приноса на артисти като Джени Холцер (1999), Олафур Елиасон (2007) и Джеф Кунс (2010), BMW Art Cars ще продължат да очароват широката публика. По случай 40-ата годишнина на поредицата, жури от изтъкнати режисьори и куратори на музеи възложи задачата да проектират две превозни средства на двама световноизвестни художници.Китаецът Цао Фей (1978) и американецът Джон Балдесари (1931) ще бъдат съответно най-младият и най-възрастният художник, представен в колекцията. На 19 ноември Иън Робъртсън – член на борда на директорите на BMW AG – обяви това сътрудничество в музея Соломон Р. Гугенхайм в Ню Йорк, в присъствието на 150 избрани гости. И двамата артисти ще създадат BMW M6 GT3 през следващата година. След това новоразработените автомобили ще бъдат изложени в различни музеи през 2017 г., след като бъдат тествани на състезателните писти.

Иън Робъртсън по време на презентацията каза:

„40-ата годишнина на BMW Art Car Collection е възможност да гледаме напред. Колекцията въплъщава културния ангажимент на BMW Group, чиито автомобили се открояват с брилянтната си комбинация от авангардна технология и артистичен талант. Ние сме много горди да разширим поредицата с две произведения на много известни художници.

Коментари на изпълнител

„Развълнуван съм да бъда причислен към творците на прекрасните BMW Art Cars. Ускорението - концепция, която ме връща към дните ми като бегач в Младите пионери - е дълбоко свързана със сложната връзка, която съществува между скорост, енергия и развитие".

Cao Fei

„За мен е голяма чест да бъда избран за художник на BMW Art Cars от изтъкнатите членове на това жури. Създаването на произведение на изкуството, което може да съществува и извън музей, е много важно за мен и трябва да бъде цел на всички художници. Това със сигурност ще бъде най-бързото ми творение досега.”

Джон Балдесари

С техните усилия Као Фей и Джон Балдесари ще се присъединят към редиците на хора като Александър Калдър, Франк Стела, Рой Лихтенщайн, Анди Уорхол, Робърт Раушенберг и Дейвид Хокни.

Пълен прес комплект BMW Art Cars

Образ
Образ

Популярна тема