Art Basel Miami Beach 2015: Официален партньор на BMW

Съдържание:

Art Basel Miami Beach 2015: Официален партньор на BMW
Art Basel Miami Beach 2015: Официален партньор на BMW
Anonim
Art Basel BMW Маями Бийч

Art Basel Miami Beach 2015: Официален партньор на BMW. Представяне на BMW Art Journey и BMW Art Car от César Manrique

Art Basel Miami Beach, от 3 до 6 декември Маями Бийч отново ще заеме централно място в света на международното изкуство. За 14-та година известният арт панаир ще се проведе във Флорида, подкрепен отново от своя официален партньор BMW. 267 от най-важните галерии в света от Северна Америка, Латинска Америка, Европа, Азия и Африка ще представят модерно и съвременно изкуство, както и творби на изгряващи художници.Както и в предишни години, BMW ще осигури официални VIP трансферни услуги, този път с лимузините на новото си BMW Серия 7. Освен това BMW ще бъде домакин на ексклузивен VIP прием като част от арт инициативата „BMW Art Journey“в сряда. декември 2, 2015.

BMW и Art Basel ще представятBMW Art Journey, един от най-новите си проекти, в ботаническата градина в съседство с панаира. Подобно на мобилно студио за артисти, BMW Art Journey предлага на творците възможността да пътуват до дестинация по техен избор. Победителят в първото издание, базираният в Хонг Конг художник Самсън Йънг, пътува през пет континента, докато изследва темите, които бележат нашия свят, включително конфликти, религия, общност и политическа символика на звуците.

Вечерта преди VIP откриването на панаира, маркатаBMWi, заедно с Chamber of Soho, канят избрани гости на „Art Talk“.

Лорънс Уешлер, автор и личен писател в The New Yorker, ще говори с победителя в BMW Art Journey Самсън Йънг за неговото необикновено пътуване. Същата вечер ще бъде представена и първата публикация за BMW Art Journey, издадена от Hatje Cantz. Разглеждайки 70 различни емблематични проекта,„Усещането за движение: когато художниците пътуват“предава чара, важността и артистичното значение на пътуванията на художниците.

За повече информация посетете уебсайта.

На 3 декември, след първото BMW Art Journey, група от експертни жури от куратори и директори на музеи ще състависписъкза следващото издание, което ще бъде обявено като част от пресконференция в Ботаническата градина. Избрани от "Positions", младият сектор на галерията на Art Basel Miami Beach, те ще бъдат поканени да представят планираните си маршрути сред трима избрани кандидати. След повторно решение на журито, на един от тях ще бъде предложена възможността да направи пътуването си като част от BMW Art Journey.Журито в Маями Бийч ще включваХуан Гайтан(Директор на Музея за съвременно изкуство Тамайо, Мексико Сити),Масимилиано Джиони(Артистичен директор на Нов музей, Нов Йорк),Габриеле Корно(Директор KW Institute for Contemporary Art, Берлин),Виктория Ноортхорн(Директор на Museo de Arte Moderna, Буенос Айрес) иБиси Силва(директор на Артистичен център за съвременно изкуство, Лагос).

В допълнение към изживяването на BMW Art Journey, посетителите ще могат да се впуснат в Collectors Lounge, за да зърнатBMW Art Car, проектиран от César Manriqueпрез 1990 г. Този испански художник работил като архитект, графичен дизайнер, скулптор и ландшафтен архитект. Най-важното обаче беше, че той беше запален по опазването на околната среда. Вдъхновен от ангажимента си към тази кауза, той проектира Art Car, който представлява хармонията на технологията и природата.

Тази година BMW Art Car Collection празнува своята 40-та годишнина и двамата художници, избрани да проектират следващите два Art Cars, бяха обявени наскоро в музея Guggen-heim в Ню Йорк.Китайският художник Цао Фей (1978) и американският художник Джон Балдесари (1931) ще бъдат съответно най-младият и най-възрастният художник, представени в колекцията. И двамата артисти ще създадат BMW M6 GT3 през следващата година, което ще бъде представено в музеи, а също и на пистата през 2017 г.

Пълен комплект за пресата BMW Art Basel Miami Beach 2015

Образ Образ Образ Art Basel BMW Маями Бийч
Образ

Популярна тема