BMW i3: M.Y. 2016 с нова батерия

Съдържание:

BMW i3: M.Y. 2016 с нова батерия
BMW i3: M.Y. 2016 с нова батерия
Anonim
BMW i3

BMW i3: M.Y. 2016 г., която ще се проведе през юли, ще донесе на малките електрически автомобили на BMW нов акумулаторен пакет, който ще може да увеличи обхвата на автомобила

BMW i3: по повод M.Y. 2016, което ще се проведе през юли 2016 г., BMW актуализира своята електрическа кола BMW i3 с батерия с по-висока енергийна плътност.

Настоящият модел се състои от 8 x 2,7 kWh клетки - всяка съдържаща 12 модула от 3,75 волта, 60 Ah реални - свързани последователно за номинален капацитет от 21,8 kWh, 360 волта, от които 18, 8 kWh използваеми.Очаква се новата батерия да има заряд от 94 Ah, а по-високата енергийна плътност ще осигури на BMW i3 среден пробег от 120 мили. Текущата оценка ще бъде издадена от EPA след теста. В момента BMW i3 BEV изминава средно 81 мили.

BMW намекна за възможностите на настоящите собственици за подмяна на батерията, но цената и процесът няма да бъдат разкрити преди пускането на пазара.

Батерията ще се използва както в режим BEV - на електрическото BMW i3 - така и в режим The Rex - Range Extender.

Две години след като влезе в продажба, BMW i3 се утвърди на върха в своя сегмент в световен мащаб. В Германия едно на всеки четири продадени електрически превозни средства оттогава е BMW i3, в световен мащаб това е едно на 10. В списъците с най-популярните EV модели BMW i3 се нарежда на трето място в световен мащаб от пускането му на пазара през ноември 2013 г. Най-много важен единичен пазар за изцяло електрическия автомобил с пет врати е Съединените щати, където той е на трето място.В Норвегия BMW i3 беше най-продаваният модел в цялата гама на BMW за текущата година.

С по-дълъг пробег, BMW i3 ще може да се доближи до пробега, гарантиран от Nissan Leaf (107 мили) и ще се придвижи към целта да има само електрически автомобил с пробег от 200 мили през следващите години.

Популярна тема