BMW Concept Compact Sedan: BMW Серия 1 Седан

Съдържание:

BMW Concept Compact Sedan: BMW Серия 1 Седан
BMW Concept Compact Sedan: BMW Серия 1 Седан
Anonim
BMW Concept Компактен седан

BMW Concept Compact Sedan: задвижване на предните колела в компактен лукс за новия седан, базиран на платформата UKL1. Ще бъде ли тя новото BMW Серия 1 Седан?

BMW Concept Compact Sedan или CCS за интериора, беше представен от BMW Group на Auto Guangzhou 2015, едно от най-големите международни автомобилни изложения в Китай, за да представи нов автомобил, насочен към глобалната публика: визията на седан с четири врати за компактния сегмент.

Адриан ван Хойдонк, старши вицепрезидент BMW Group Design:

„BMW Concept Compact Sedan разкрива потенциала, който виждаме в един компактен седан, и не само предоставя на водача и пътниците щедро пространство в компактния автомобил, но го прави, като същевременно осигурява очакваната спортна способност на BMW и елегантност, която иначе се предлага само в големите седани BMW. Качеството и присъщата стойност на BMW Concept Compact Sedan са ясни сигнали за нашите първокласни намерения за автомобила."

Колата за ново поколение.

С голям потенциал за растеж, който може да се види на пазара на първокласни компактни автомобили в Китай, BMW проведе задълбочено проучване за тенденциите в развитието на индустрията, насочени към целевите клиенти. BMW Concept Compact Sedan представя подхода към живота на едно поколение млади хора в Китай. Тези потенциални клиенти са уверени, динамични и изключително съзнателни за качеството и имат изострено чувство за естетика.

Карим Хабиб, ръководител на дизайна BMW Automobiles:

“Отличителният дизайн на BMW Concept Compact Sedan въплъщава удоволствието от шофирането, предлагано от спортен автомобил с минимални външни размери. Той е отличителен като съществен - и като такъв си проправя път в компактния сегмент. Този седан с четири врати е синоним на всичко, което означава BMW.”

Външният дизайн

Компактният екстериор на BMW Concept Compact Sedan създава силует на седан, базиран на избор от дизайн с три кутии. Плоският преден капак и дългото междуосие придават на автомобила добра инерция визуално, докато леко изнесената назад „седалка“подчертава неговия спортен характер. Интелигентното използване на формовани елементи на BMW, като дълго изпъкнало ребро, Hofmeister Kink и повърхности, моделирани с впечатляваща дълбочина, осигуряват на автомобила, в малки размери, атлетична фигура отстрани и подчертават връзката му с останалите автомобили BMW.

Предни и задни краища.

Дизайнерите подчертаха ширината на тънката предна част и се погрижиха да поемат спортната палка от хълбоците на автомобила. Характерната класификация на бъбреците и двойните кръгли фарове карат BMW Concept Compact Sedan веднага да се идентифицира като BMW. Познатата форма на бъбреците и техният размер предават отличителния характер на автомобила: смесица от пъргавина, спортен дух и елегантност. Шестоъгълният мотив динамично "изрязва" кръглия LED близнак на фаровете от двете страни, насочен към вътрешността на решетката, към двойния бъбрек, създавайки визуална връзка между бъбреците и фаровете, която придава на автомобила целенасочен вид. Централният V-образен въздухозаборник е отправната точка за дизайнерска тема, която разделя долната част на предницата на три части и ѝ придава по-широк вид. Повърхностите се смесват една с друга и са подредени на различни слоеве, а взаимодействието на тези нива придава по-голяма дълбочина и динамика на дизайна.

Подобно на предната част, задната част е структурирана хоризонтално. Страничните линии и оживеното взаимодействие на хоризонтални светли и сенчести повърхности подчертават ширината на задната част и в същото време правят автомобила по-позициониран на земята. Тънкият удължен низ от задни светлини, с тяхната изпъкнала L-форма, допълнително подпомага този процес. L-образен LED светлинен елемент вътре в светлините прави характерните светлинни контури видими дори през нощта.

Разширението

Погледът към интериора на BMW Concept Compact Sedan и неговите семейни връзки с BMW са очевидни веднага. Кокпитът е ориентиран към водача: всички линии, форми и органи за управление са ориентирани към човека зад волана. Това се доказва от важните линии, които се събират в посока от двете страни на волана. Полученият „конус на видимост“задава тона на зоната на водача като цяло.Формата на въздухозаборниците, оформени като хоризонтални дюзи и тяхната вътрешна структура продължава темата. „Конусът на зрението“се стеснява в комбиниран екран Head-Up Display, който проектира цялата необходима информация в директното зрително поле на водача.

Удължените хоризонтални линии и повърхности, които създават щедро усещане за пространство, осигуряват контрапункт на фокуса на кабината върху водача. Например таблото от страната на пътника се простира до вратите с елегантно хоризонтално движение, създавайки привлекателна среда за пътниците. Ексклузивна кожа напа, дърво с отворени пори и полиран алуминий образуват атрактивна триада от материали около арматурното табло, чиято кожена тапицерия в горната част с контрастни шевове е характеристика, която обикновено се среща в луксозните седани. Непрекъсната вложка от полиран алуминий обвива арматурното табло, докато кехлибареният цвят на профилното осветление допълнително подчертава контурите.

Инфотейнмънт

Всички технически характеристики на BMW Concept Compact Sedan са интегрирани в неговия интериорен дизайн с лак и финес. Формовани механични работни елементи с безупречен ергономичен ефект - като контролите на климатичната система, скоростния лост и системата iDrive - се простират от гладките повърхности. Всички останали функции на волана, централната конзола, централната конзола и механизма за отваряне на вратата работят със задно осветени чувствителни на допир повърхности, чиято черна гланцирана повърхност осигурява много изключителна вътрешна атмосфера, когато е изключена. В допълнение, „комбиниран“Head-Up дисплей и 8,8-инчов екран в централния информационен дисплей съдържат цялата информация, от която се нуждаете по всяко време.

Голямо задно отделение

Задното отделение на BMW Concept Compact Sedan ярко отразява значението, придавано на комфорта на пътниците. Въпреки компактния размер на автомобила, задната част - която е проектирана да побере двама души - посреща своите пътници в светло и просторно усещане за пространство.Неговите изключителни материали, висококачествена изработка и топли тонове на слонова кост - приглушени от кафяво, подкрепени от вложки Tulip Velocity - създават привлекателна атмосфера.

Визуално, задната седалка предполага две единични седалки и предлага на пътниците достатъчно пространство за почивка. В същото време формата му предава спортния привкус на предните седалки отчасти върху задния диван. Панорамният покрив, който се простира далеч назад, и слонова кост Imperial гарантират, че вторият ред седалки е потопен в усещане за леко и почти ефирно пространство. През нощта профилното осветление, което се простира във вратите, акцентира върху функционалните зони на сензорния механизъм за отваряне на вратите, чувствителните на допир бутони за управление на прозорците и високоговорителите. Независима климатична система в задната част на централната конзола добавя последния щрих към задното настаняване с висок комфорт.

Press Kit BMW Concept Compact Sedan

Образ Образ Образ Образ Образ
BMW Concept Компактен седан

Популярна тема