BMW Motorsport: ето програмата за 2016 г

Съдържание:

BMW Motorsport: ето програмата за 2016 г
BMW Motorsport: ето програмата за 2016 г
Anonim
BMW Motorsport BMW M6 GT3

BMW Motorsport обявява подробности за своята програма за 2016 г. - Приемствеността е ключова за DTM пилотите и отборите

BMW Motorsport използва традиционното си финално дефиле в музея на BMW в Мюнхен (Германия), за да представи своята програма за сезон 2016. Освен участието в DTM, друга страхотна история за следващата година ще бъде дебют на BMW M6 GTLM GT3 и BMW M6. Най-новата фигура на BMW на GT състезателната сцена ще се изправи един срещу друг в GT състезателните серии и класическите състезания за издръжливост в Европа, както и с отбори и производители в Северна Америка в IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC).

BMW M6 GT3 също ще бъде в действие в Азия и Австралия.

Тъй като отборите на BMW Sport Trofeo по целия свят отново ще се борят за победи, титли и точки, пренастроената програма BMW Motorsport Junior навлиза в своята трета година. Посланикът на марката BMW Алесандро Занарди (Италия) има важна цел за 2016 г.: Параолимпийските игри в Рио де Жанейро (Бразилия).

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард съобщи:

„Определено ни очаква вълнуващ сезон 2016 г. От една страна, BMW ще навърши 100 години и това, разбира се, ни дава допълнителна мотивация да представим марката с такъв успех с възможността да отпразнуваме нейния юбилей. Също така, след много месеци на интензивни тестове, нямаме търпение да видим най-накрая BMW M6 GT3 и BMW M6 GTLM, които правят своя състезателен дебют. Сигурен съм, че ние, нашите клиенти и феновете ще се забавляваме много с тези коли.Имайки това предвид, особено се радвам да мога да приветствам ROWE Racing в семейството на BMW, като нов екип, отговорен за управлението на модела BMW M6 GT3. Сега в нашия пети DTM сезон от завръщането ни в серията, ние вярваме в приемствеността в нашия екип от пилоти и отбори. „Не променяйте печелившия отбор“е нашето мото за 2016 г., така че се надяваме да имаме повече победи и титли."

Програмата на BMW Motorsport 2016 в детайли.

DTM: „Никога не променяйте печеливш отбор.“

През 2015 г. BMW се възстанови от трудното начало на сезона, за да спечели титлата при конструкторите в DTM, благодарение на великолепния отборен дух, който подобри представянето през годината. И четирите отбора на BMW DTM и петима различни пилоти постигнаха победи. Благодарение на това BMW Motorsport постигна целта, която си постави преди сезона: да бъде по-успешен навсякъде с BMW M4 DTM, отколкото през 2014 г.За да продължи своята успешна история в DTM, при която BMW спечели седем от 12 възможни титли от 2012 г. насам, BMW Motorsport разчита на същите четири отбора и осем пилота, както през 2015 г.

Марко Витман (DE), Максим Мартин (BE), Бруно Шпенглер (CA), Тимо Глок (DE), Аугусто Фарфус (BR), Том Блумквист (GB), Антонио Феликс да Коста (PT) и Мартин Томчик (Германия) ще бъде зад волана през 2016 г. Осемте отбора на BMW M4 DTM ще бъдат управлявани от RMG, Mtek, RBM и екипа на Schnitzer

WTSCC: Доказани отбори и пилоти за дебюта на новата кола

Две версии на BMW M6 ще направят своя състезателен дебют вIMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC): В клас GTLM, BMW M6 GTLM ще се управлява от BMW Team RLL, който влиза осми сезон с BMW Motorsport.

Официалните драйвери остават непроменени дори от 2015 г. Бил Оберлен (САЩ), Дирк Вернер (Германия), Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) образуват впечатляващ квартет.Те ще получат подкрепа от пилотите на BMW DTM Фарфус и Шпенглер, както и от Греъм Рахал (САЩ), който стартира 24-те часа на Дейтона.

Нов в отбора е Куно Витмер (Калифорния), който спечели титлата при пилотите в клас GTLM през 2014 г. и ще се състезава в тазгодишните състезания в Дейтона (САЩ), Себринг (САЩ) и Роуд Атланта (Юнайтед щати).

Turner Motorsport ще представи две BMW M6 GT3 в клас GTD.

Работният пилот на BMW Йенс Клингман (DE) ще се състезава за целия сезон за отбора на Уил Търнър.

Екипът от пилоти на Turner Motorsport ще получи подсилване за състезания за издръжливост от пилота на BMW Motorsport Junior Джеси Крон (FI).

Съставът за Daytona ще включва пилотите на BMW DTM Витман и Мартин.

24h състезания: Нов отбор и опитни пилоти

През 2016 г. 24-часовите състезания на Nürburgring (DE) и Spa-Francorchamps (BE) отново формират акцентите на европейския сезон за издръжливост.

Второто място на Nordschleife и победата в Spa с BMW Z4 GT3 през 2015 г. само увеличиха нивото на очакване преди дебюта на BMW M6 GT3 в тези две класически състезания на дълги разстояния. Както и в предишните години,BMW Sport Team Trophy, Шуберт отново ще се присъедини към Нюрбургринг с дейности в подкрепа на BMW Motorsport. ROWE Racing се присъединява към семейството на BMW като нов екип за поддръжка на отбора и в двете класически състезания за издръжливост.

Облеклото от St. Ingbert (DE) има богат опит в GT и състезанията за издръжливост и има око за успеха на BMW през 2016 г. с BMW M6 GT3.

ROWE Racing ще участва в 24-часовите състезания Nürburgring и Spa-Francorchamps, както и през целия сезон на Blancpain GT Series

Както обикновено, BMW Motorsport ще разполага с много от своите топ пилоти за 24-часови състезания.

Пилотите, които ще подсилят състава на пилотите на отборите през 2016 г., са пилотите на DTM Мартин Томчик, Аугусто Фарфус, Марко Витман и Максим Мартин, пилотите на WTSCC Дирк Вернер и Лукас Лур, както и Йорг Мюлер (Германия), Йенс Клингман, Александър Симс (Великобритания), Ричард Уестбрук (Великобритания), Ник Кетсбърг (Ноландия) и новодошлият Филип Енг (Австрия).

BMW Customer Racing: BMW в действие по света

Новото BMW M6 GT3 не само ще участва в 24-часови състезания, но и в множество GT състезателни серии по целия свят. Те включватADAC GT Masters, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, VLN Endurance Championship, Blancpain GT Series, Asia Le Mans Series, International GT Open, GT Australian и Japan Super GT Championship.

Благодарение на това автомобилът ще бъде представен на четири континента през 2016 г. и ще се управлява от екипи от съществуващи клиенти, които притежаваха BMW Z4 GT3, и екипи от нови клиенти.

BMW M235i Racingзапочва своя трети сезон с пълен пакет за надграждане.

Участниците в BMW M235i Racing Cup ще се възползват от по-лесно управление на задния мост през 2016 г., благодарение на задно крило и сферично окачване. Други части за надграждане, като например спирачната система, намаляват текущите ви разходи. Ето защо класът BMW M235i Racing Cup ще остане акцент в програмата BMW Sport Trophy в бъдеще.

Програма BMW Motorsport Junior: Всички добри неща идват при трима

Новата концепция за програмата BMW Motorsport Junior се оказа голям успех през последните две години, създавайки двама обещаващи победители Джеси Крон (FI) и Луис Делетраз (CH), които BMW Motorsport ще продължи да подкрепя.за следващите стъпки в тяхната кариера. През 2016 г. нов клас от талантливи млади хора ще получи възможността да получи цялостно обучение, както в състезателни автомобили, така и в областта на фитнеса, умственото обучение и симулатора.

Алесандро Занарди: изцяло фокусиран върху Параолимпийските игри

Посланикът на марката BMW Алесандро Занарди (Италия) ще се съсредоточи изцяло върху защитата на златните си медали на Параолимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро (Бразилия). Той е решен да повтори успеха, който постигна със своя хендбайк в Лондон през 2012 г. Предвид натовареността му с тренировки през следващите няколко месеца, Занарди няма да участва в проекти, специфични за моторните спортове.

Пълен прес комплект BMW Motorsport 2016

Популярна тема