BMW X5 xDrive35d САЩ: възобновяване на производството и продажбите

Съдържание:

BMW X5 xDrive35d САЩ: възобновяване на производството и продажбите
BMW X5 xDrive35d САЩ: възобновяване на производството и продажбите
Anonim
BMW X5 xDrive35d

BMW X5 xDrive35d за ​​американския пазар възобновява производството и продажбата на моделна година 2016. Не е открит софтуер против вредни емисии

BMW X5 xDrive35d: седмици по-късно EPA и California Air Resources Board одобриха продажбата на новото BMW X5 xDrive35d M.Y. 2016 г. за американския пазар. Миналия месец заводът в Спартанбург издаде временно блокиране на производството на BMW X5 xDrive35d за ​​американския пазар. Американски клиенти, които са поръчали BMW X5 xDrive35d, са получили съобщения от американски дилъри за забавяне на доставката.

Rebecca Kiehne – Говорител на продуктовата и техническата комуникация на BMW Северна Америка, каза:

„Всички M.Y. 2016 на BMW X5 xDrive35d претърпя някои незначителни технически актуализации, които изискват нови тестове за емисии. Благодарение на този логистичен тест, сертифицирането на емисиите ще бъде завършено до края на годината за дизеловия вариант."

След правителствения тест нямаше доказателства за "манипулиране" на софтуер за избягване на разпоредбите за емисии, така че BMW X5 xDrive35d M.Y. 2016 отново ще бъде достъпен за клиенти от САЩ.

Говорителят на EPA Лора Алън съобщи, че правителствената агенция - заедно с щата Калифорния и Канада - провеждат допълнителни тестове, преди да одобрят новите дизелови превозни средства.

„Нашите скринингови тестове не откриха доказателства за система за манипулиране на емисиите на замърсители в M.Y. 2016 на BMW X5 xDrive35d ".

BMW SUV и пикапите GM бяха единствените дизелови превозни средства, различни от Volkswagen, очакващи сертифициране.

Новият преглед на EPA дойде седмици след скандала Dieselgate на Volkswagen.

BMW казва, че дизеловите двигатели представляват 5,9 процента от 20 178 автомобила в продажбите на автомобили в САЩ за 2014 г.

BMW X5 xDrive35d използва добре познатия N57, 6-цилиндров, 3,0-литров турбодизел, който осигурява 265 к.с. при 4000 об./мин. Максималният въртящ момент е наличен от 1500 до 3000 об/мин и е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Въпреки че мощността е различна от нашата 40d, BMW X5 xDrive35d за ​​американския пазар има напълно преработен двигател с по-добри и специфични за модела спецификации за новия континент. Новият дизелов двигател на BMW X5 произвежда рейтинг на EPA от 24 MPG в града и 31 MPG на магистрала.

Редовият 6-цилиндров дизел от 3.0 литра, той е печелил многократно престижната награда Международен двигател на годината, благодарение на своя усъвършенстван дизелов двигател с технология BluePerformance, т.е. съвместното използване на система за улавяне на DPF и SCR филтър, базиран на карбамид (AdBlue).

BMW X5 xDrive35d SUV оптимизира управлението на емисиите чрез поставяне на окислителен катализатор след изпускателния колектор, дизелов филтър за твърди частици, разположен в същия модул, и SCR катализатор с впръскване на урея. Решението помага на двигателя да намали емисиите, характерни за дизеловите двигатели.

Източник AutomotiveNews

Популярна тема