BMW Серия 2 Active Tourer: 70% от клиентите са начинаещи в BMW

Съдържание:

BMW Серия 2 Active Tourer: 70% от клиентите са начинаещи в BMW
BMW Серия 2 Active Tourer: 70% от клиентите са начинаещи в BMW
Anonim
BMW Серия 2 Active Tourer

BMW Серия 2 Active Tourer: 70% от клиентите никога не са купували автомобил BMW преди. Изглежда, че противоречивият Active Tourer е модерната главна глава на баварската марка

BMW Серия 2 Active Tourer: Няма друг модел, който да е получил повече критики от феновете на баварската марка от BMW Серия 2 Active Tourer и Gran Tourer. Двата модела са не само първият набег на BMW в сегмента на минивановете, но и първите модели на BMW с архитектура с предно задвижване.Когато BMW представи двата туристически модела, компанията прекара известно време в комуникация, за да накара хората да разберат какво е накарало баварската марка да направи този конкретен избор. Ръководителите на BMW се надяваха, че двата минивана ще доведат нови клиенти на марката, които никога преди не са обмисляли покупка на BMW.

Според анализ на експерти по данни на Dataforce, BMW Серия 2 Гран Турър, BMW Серия 2 Актив Турър, BMW X4 и BMW Серия 4 Гран Купе са всички модели, които водят нови клиенти в Мюнхен, Бавария. В допълнение, BMW Серия 2 Gran Tourer се откроява с ръст от 71,3 процента. По-голямата част от купувачите идват от конкуренти от Мюнхен: 24,7% преди това са карали автомобил Volkswagen, 9,7% от Opel и 6,7% от Mercedes-Benz.

BMW Серия 2 Active Tourer показва процент на печалба от 48,4 процента, макар и значително по-нисък от BMW Серия 2 Gran Tourer, той все още е много важен за BMW.

В доклада се казва, че 11,7 процента от клиентите на BMW Серия 2 Active Tourer са карали преди това Volkswagen, 11,0 процента са били шофьори на Mercedes и особено собственици на B-класа., BMW Серия 1 или BMW X1, до BMW Серия 2 Active Tourer.

Dataforce също предоставя поглед върху средната възраст и по този начин потвърди прогнозата на ръководителя на проекта F46 Питър Крист, който прогнозира в интервю преди няколко месеца, че BMW Серия 2 Active Tourer са склонни да се купуват от клиенти през годините, докато Gran Tourer се грижи за много по-млада клиентела. Процентът на клиентите на BMW Серия 2 Active Tourer на възраст над 75 години е над 20 процента, повече от половината клиенти са на възраст поне 65 години.

Повечето клиенти на BMW Серия 2 Gran Tourer са на възраст между 35 и 44 години.

Образ

Популярна тема