Andy Priaulx напуска BMW Motorsport след 13 години

Съдържание:

Andy Priaulx напуска BMW Motorsport след 13 години
Andy Priaulx напуска BMW Motorsport след 13 години
Anonim
Анди Приолкс

Andy Priaulx напуска BMW Motorsport след 13 години. Получила почетна награда на Season Reaview, Priaulx ще разкрие съдбата си през януари

Andy Priaulx превъзхожда в DTM шампионата, WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) или безброй други шампионати: седмица след седмица екипът на BMW и пилотите по света се борят за точки, победи и титли. Далеч от пистата членовете на голямото семейство BMW Motorsport по света също жънат успехи. “BMW Motorsport News” ни позволява редовно да обобщаваме всички действия по компактен и информативен начин.

Andy Priaulx напуска BMW Motorsport след 13 години

Последната му голяма поява, засега, в семейството на BMW беше голяма тръпка: Andy Priaulx (GB) получи почетна награда миналата седмица на прегледа на сезона в музея на BMW и той се възползва от възможността да се сбогува на много от тези, които са го придружавали през последните 13 години. Andy Priaulx напусна BMW, за да търси ново предизвикателство от следващата година. Той ще обяви подробностите през януари. Въпреки това, той вече е сигурен за място в историческите книги на BMW Motorsport. Между 2005 и 2007 г. Andy Priaulx спечели три последователни титли с BMW Team RBM в Световния шампионат на FIA за туристически автомобили (WTCC). През 2005 г. той също спечели 24-те часа на Нюрбургринг (Германия) с BMW M3 GTR. Общо той събра повече от 50 победи в автомобил BMW и изигра ключова роля за завръщането на производителя в DTM през 2012 г. Говорейки в интервю, той се обръща назад към историята на успеха си с BMW.

Три въпроса за Andy Priaulx. Сбогува ли се Анди със семейството на BMW след 13 години?

Анди Прио:

„Много. Тази вечер беше много трудно емоционално да се изправя пред всички страхотни спомени, които имам благодарение на времето, прекарано с BMW Motorsport. В същото време беше и много готино. Благодарение на BMW моята мечта се сбъдна през последните 13 години. Въпреки че вече съм готов да отида в търсене на ново предизвикателство, но никога няма да забравя какво постигнах с BMW Motorsport. Тази вечер казах „Auf Wiedersehen“на семейството си през последните 13 години. „

Кои са най-добрите ви спомени?

Priaulx:

”Имах привилегията да карам някои от най-добрите състезателни коли в света и постигнах фантастичен успех с тях. Разбира се, винаги имам особено приятни спомени от моите три световни титли в WTCC и спечелването на 24 часа на Нюрбургринг.. Прекарах страхотно тук.”

Има ли някой по-конкретно, на когото искате да благодарите?

Priaulx:

„Първо, очевидно бих искал да благодаря на BMW Motorsport, че ми направи възможно да изживея мечтата си. Освен това мога само да благодаря на всички екипи, с които имах удоволствието да карам. Не само, че всички бяха изключително професионалисти, беше и много забавно да се работи с тях всеки път. На този етап бих могъл да изброя много имена на хора, които са ми помогнали през годините, но съм сигурен, че пак бих забравил много. Поради това бих искал да обърна специално внимание на BMW RBM Team, с който се състезавам от десетилетие. Дори да се разделим през 2016 г., винаги ще има начин да останем приятели. Пожелавам на BMW Motorsport всичко най-добро за бъдещето."

BMW Motorsport Priaulx Press Kit

Популярна тема