BMW Group: Производството достига нови рекордни нива през 2015 г

Съдържание:

BMW Group: Производството достига нови рекордни нива през 2015 г
BMW Group: Производството достига нови рекордни нива през 2015 г
Anonim
bmw 7 серия g11 BMW Group

BMW Group все още мели рекорди. Този път е ред на производствената мрежа на BMW Group, която достигна нов рекорд за 2015 г. Произведено е 2-милионното BMW Серия 7

BMW Group, и по-специално производствената мрежа на BMW Group, достигна нови рекордни нива за фискалната 2015 г. Поради силното клиентско търсене и пускането на пазара на множество нови модели, като новото BMW Серия 7, мрежата на международния завод показа отлично представяне на производствения капацитет. Оливър Зипс, член на Управителния съвет на BMW AG за производство, е доволен от представянето:

„Двумилионният автомобил на BMW Group слезе от поточните линии през ноември. И 2015 бележи петия пореден път, когато нашите германски заводи са произвели над един милион превозни средства годишно".

В основата на производствената система на BMW Group са здравите и изключително гъвкави производствени процеси. Като следваща стъпка за по-нататъшно подобряване на тези силни страни, компанията планира да превърне всеки завод в производствена площадка както за предно предаване, така и за задвижване на задните колела.

Оливър Зипс каза:

„Този ​​ход ще изведе производителността на нашата производствена мрежа на съвсем ново ниво. Чрез фокусиране на вниманието върху дадена архитектура, растенията могат да увеличат ефективността, като същевременно намалят сложността. Нашата цел е да приложим този процес, тъй като през следващите три години ще представяме нашите нови модели."

Дигитализацията укрепва иновациите

Надграждайки големия си иновативен капацитет, германските заводи на BMW Group заемат водеща роля в рамките на мрежата, определяйки тенденциите за своите глобални партньори.

Многобройни примери в производствената мрежа показват колко иновативна е производствената система на BMW Group.

Тези нови съоръжения включват дигитализиране на процесни модули и интелигентна конструкция от смесени материали като ключови характеристики на бъдещата рентабилност на мрежата. По-специално цифровизацията, която навлезе в обществения дебат с термина „Индустриален интернет“, има важен дял в увеличаването на адаптивността на производствените предприятия и улесняването на значителни подобрения в ефективността и качеството. Поддържаните от ИТ технологии могат да създават сложни производствени последователности още по-ефективно чрез прилагането на гъвкави роботизирани системи, интелигентни инструменти за подпомагане на работниците, симулации, запис на данни и автоматизиран анализ и др.

Пълен комплект за пресата BMW Group IT-Technologies

Популярна тема