BMW M3 - M4: 42 коли изтеглени за проблем all’ карданен вал

Съдържание:

BMW M3 - M4: 42 коли изтеглени за проблем all’ карданен вал
BMW M3 - M4: 42 коли изтеглени за проблем all’ карданен вал
Anonim
BMW M3
BMW M3

BMW M3 и BMW M4, 42 автомобила бяха изтеглени от BMW САЩ поради проблем с карданния вал. Засега няма информация относно европейските екземпляри

BMW M3 и BMW M4 бяха изтеглени от BMW Северна Америка 42 екземпляра от годините 2015-2016 за BMW M3 седан и M. Y. 2016 за BMW M4 Купе и Кабриолет, поради проблем с карданния вал. BMW откри проблема по време на вътрешните процедури за контрол на качеството и незабавно избяга за прикритие.

„Засегнатите превозни средства имат задвижващ вал с анкерно съединение, което може да не е било правилно напълнено с грес“, каза администраторът на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA, изд.). „В резултат на това приплъзването на ставата може да доведе до отделянето й с течение на времето. Ако контактът, гарантиран от съединителя със шарнира, не успее, може да има загуба на мощност на задния мост, което да доведе до спиране на автомобила в движение, увеличавайки риска от злополука."

Няма наранявания или инциденти, свързани с изтеглянето.

BMW Северна Америка, в документ, подаден до NHTSA, каза:

„Ако чуете силно звънене или ако внезапно загубите захранване, вашето превозно средство може да е изправено пред този проблем. В този случай е необходимо внимателно да напуснете пътното платно и да се преместите в зона без движение, отбийте на безопасно място възможно най-скоро."

В този случай собствениците могат да се свържат с BMW North America Roadside Assistanceна 1-800-332-4269, за да могат да закарат автомобила до най-близкия дилър на BMW.

Изтеглянето се очаква да започне на 8 януари и собствениците могат да се свържат с отдела за обслужване на клиенти на BMW Северна Америка на 1-800-525-7417.

Нямаме информация за други бройки, продавани на стария континент, така че - без допълнителни изземвания - можем да уверим европейските и азиатските собственици, че техните BMW M3 и BMW M4 са в отлично здраве.

Препоръчано: