Алекс Занарди: награден на спортните награди Gazzetta

Съдържание:

Алекс Занарди: награден на спортните награди Gazzetta
Алекс Занарди: награден на спортните награди Gazzetta
Anonim
Алекс Занарди BMW Group
Алекс Занарди BMW Group

Алекс Занарди, посланик на марката BMW, който е доказал уменията си на и извън пистите по целия свят, бе удостоен със званието „Легенда“на наградите Gazzetta Sports Awards

Алекс Занарди, на първото издание на спортните награди Gazzetta, където се състезават награди, посветени на италианския спорт и неговите велики шампиони, посланикът на марката BMW Group беше награден в категорията "Легенда" като символ на воля и решителност, способен да предава надежда и позитивност.

Алекс Занарди получи признание за спортна легенда в цялата панорама на италианския спорт с най-голям брой гласове в онлайн състезанието, организирано от спортния вестник.

Причината, поради която Алекс Занарди получи тази награда, е много важна:

„Това е човекът, който след като загуби краката си в състезателна катастрофа каза: „Когато се събудих, погледнах останалата половина, а не тази, която беше изгубена…“. Шампионът на спорта и живота само тази година спечели 3 златни медала на Световното параолимпийско първенство, но с примера си той се превърна в символ на целия спорт без граници.

Алекс Занарди, който беше награден по време на галата на наградите Gazzetta Sport, проведена миналия 17 декември в Милано в Metropol, коментира:

"За мен е голяма чест и огромно удовлетворение да получа тази награда и съм благодарен на всички читатели на Gazzetta dello Sport, които гласуваха за мен."

В допълнение към участието си в спортни дейности, където неговият ангажимент да събира лаври е постоянен, Алекс Занарди винаги е бил в челните редици на много инициативи, насочени към хората с увреждания, и се откроява като свидетелство за проекта SciAbile, ски училище за хора с увреждания действа от 2003 г. благодарение на партньорството между BMW Italia и ски училище Sauze d'Oulx Project.

В своята 12-годишна дейност, проектът SciAbile, който е част от решенията за устойчивост на BMW Group като цяло и на BMW Italia конкретно, насърчава и прилага действия и на социално ниво, които са позволили над 800 хора с увреждания, за да се насладят на удоволствието да карат ски в пълна безопасност.

Press Kit Пълни официални спортни награди

Препоръчано: