BMW 530d срещу Jaguar XF 3.0d S: кой ще спечели?

Съдържание:

BMW 530d срещу Jaguar XF 3.0d S: кой ще спечели?
BMW 530d срещу Jaguar XF 3.0d S: кой ще спечели?
Anonim
BMW 530d
BMW 530d

BMW 530d срещу Jaguar XF 3.0d S, Autocar ги изправя срещу камшика. Стигането до заключение, което е всичко друго, но не и предизвестено. Разберете кой

BMW 530d е еталон за седани от среден клас за европейския пазар от години и първият Jaguar XF беше много добър автомобил по онова време: управление, зашеметяващ външен вид и по-ниска цена от BMW Серия 5. липсваше финес, качество на интериора и известен лукс в сравнение с BMW Серия 5. Така че не се продаваше толкова добре, колкото се надяваха мениджърите на Jaguar. Въпреки това, Jaguar наскоро пусна своя нов Jaguar XF, който е много подобен на стария модел Jaguar XF, но е по-добър във всяко отношение. Jaguar не е отменил предишната формула, новият XF все още е зашеметяващ, има приоритет пред пъргавината и лукса, но все още не е толкова просторен. Интериорът му обаче е много подобрен, въпреки че все още не отговаря на стандартите на BMW Серия 5, и вече има използваема задна седалка. Така че това е качествен конкурент на BMW Серия 5. Autocar противопоставя двата автомобила, в най-популярните им дизелови варианти, един срещу друг; 3.0d S Jaguar XF и BMW 530d M-Sport.

Jaguar представя най-добрите числа, с 296 к.с. и 700 Nm въртящ момент от своя 3,0-литров турбодизелов V6 двигател, който му позволява да изгори 0-100 км/ч за 5,8 секунди. Това е дяволски добро време, но му позволява да постигне разход от 4,57 литра / 100 км в европейския цикъл. Въпреки това, BMW 530d, със своя сравнително слаб редови 6-цилиндров единичен турбо с 258 к.с. и 540 Nm въртящ момент, спринтира до 100 км/ч от място за същите 5,5 секунди и връща същия разход на гориво от 4.57 литра / 100 км. А BMW 530d е с 35 кг по-тежко от Jaguar XF; всичко това просто доказва, че без значение колко конски сили има двигателят, най-важното е как се доставят тези конски сили. Двигателят на BMW 530d също получи най-високи оценки за качество и плавност.

По отношение на управлението и двете коли бяха смятани за големи, но Jaguar победи BMW на косъм. По-директното кормилно управление и по-прецизната предна част направиха най-доброто от новия Jaguar XF, но BMW Серия 5 все още е страхотен автомобил по отношение на шофирането. Фактът, че BMW 530d все още е изградено на платформата на предишното BMW Серия 7, вероятно има нещо общо с малко по-лошото му управление.

Единствените реални проблеми с Jaguar XF, според Autocar, са незначителни и могат да бъдат решени с актуализации, като например доста придирчивия сензорен екран на информационно-развлекателната система и някои материали в кокпита с неравномерно качество. Но Jaguar изглежда е спечелил този тест и е построил по-добра кола. Сравнението е малко несправедливо, може би защото сегашното BMW Серия 5 е на път да се пенсионира и скоро ще бъде заменено от новия модел, но в сегашния си вид Jaguar XF изглежда е най-добрият средно-голям наличен. пазара.

BMW 530d
BMW 530d
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: