AirTouch: на CES 2016 това е новостта на BMW Group

Съдържание:

AirTouch: на CES 2016 това е новостта на BMW Group
AirTouch: на CES 2016 това е новостта на BMW Group
Anonim
AirTouch

AirTouch: BMW представя принципа на безконтактния сензорен екран с AirTouch на CES 2016 в Лас Вегас

AirTouch: На изложението за потребителска електроника (CES, 06 януари до 9 януари 2016 г.) в Лас Вегас, BMW Group разкрива автомобилна концепция, за да демонстрира как може да изглежда интериорът и потребителският интерфейс на бъдещето. Бързото развитие на връзките между водача, автомобила и околната среда става все по-интензивно и улеснява навлизането в нови услуги. Пример за новите технологии в безпроблемно свързаните в мрежа превозни средства е предоставен отAirTouch Тази функция позволява интуитивно управление на функциите за забавление, навигация и комуникация чрез прости плоски жестове с ръка. AirTouch позволява, вътре в купето, да се използва като сензорен екран, без да е необходимо да влиза в контакт с повърхността. Някои сензори записват движенията на ръцете в областта между централната конзола и вътрешното огледало. По този начин движенията на водача или пътниците се фокусират върху повърхността на дисплея. Обикновено потвърждението за приемане на движението се маркира с гласов тон или чрез активиране на икона в менюто.

Сензорите на конзолата ви позволяват да получите 3D инструмент

Преди година BMW вече представи новото управление с жестове на CES. Това позволява с прости движения на пръста да можете да извършвате действия като регулиране на силата на звука или приемане на телефонни обаждания. Междувременно тази технология се предлага като BMW Gesture Control в новото BMW Серия 7.AirTouch прави още един голям скок напред. Сензорите са монтирани в областта на таблото, а инструментът, който улавя движенията на ръката, позволява триизмерен контрол. Движение на ръката или жест активира повърхностите на големия панорамен екран.

AirTouch има друга опция за потвърждение на вашия избор. На ръба на волана е разположен скрит AirTouch бутон. Лесно се достига отляво с палец и светва, когато може да се активира меню или икона. Едно докосване е достатъчно, за да активирате желаната програма или да промените настройка. Пътникът също има бутон като този, разположен на предния панел отстрани на вратата. След това пътниците могат да използват едната си ръка, за да навигират в менюто, а другата ръка, за да потвърдят въвеждането много бързо.

Интелигентното управление на менюто AirTouch намалява броя на стъпките, необходими за избор.Например, когато клавиатурата на мобилния телефон е активирана, системата автоматично показва контактите или списъка с повиквания на по-високо ниво на избор, така че да може да се осъществи повикване с едно допълнително действие. AirTouch разпознава кои контроли са необходими за извършване на определено действие и ги показва предварително. Това позволява на водача да се съсредоточи върху пътя или да предложи допълнителни удобни опции за управление, когато превозното средство се движи в силно автоматизиран режим.

Пълен BMW Press Kit на CES 2016 в Лас Вегас

Популярна тема