ДАКАР 2016: MINI готов за работа

Съдържание:

ДАКАР 2016: MINI готов за работа
ДАКАР 2016: MINI готов за работа
Anonim
Дакар 2016

Дакар 2016 е на една крачка от началото. Утре, 2 януари 2016 г., ще се проведе историческото рали събитие, в което ще участват 12 екипажа MINI ALL4 Racing

Дакар 2016: изданието за 2016 г. на рали Дакар ще започне официално на 2 януари 2016 г., традиционното откриване на сезона на дълги разстояния за рали състезания по крос-кънтри. MINI отново поема на това вълнуващо и натоварващо пътуване от 9 500 километра, което ще бъде изминато за 15 дни, с рекордна армия от 12 състезателни автомобила MINI ALL4 тази година.

Nasser Al-Attiyah (QAT) и навигаторът Mathieu Baumel (FRA) от AXION X-raid Team (300) са действащите шампиони на Дакар и са повече от готови да поемат предизвикателството на най-трудното състезание продължителност на моторните спортове.„Подготовката е завършена“, каза Ал-Атия в Буенос Айрес, началната точка на рали Дакар 2016.

Джоан ‘Нани’ Рома (Испания), член на AXION X-raid от екипа на MINI ALL4 Racing304 заедно с навигатора Алекс Харо (Испания), каза:

„Готови сме да се изправим пред най-голямото състезание за издръжливост с надеждата, че можем да постигнем същия успех с MINI като през 2015 г.“

Аржентинското дуо Орландо Теранова и Бернардо 'Рони' Грауе също са готови за предизвикателството в Дакар със своя екип MINI ALL4 Racing AXION X-raid (310).

Нюфаундленд по време на Shakedown каза:

"С повече време, прекарано на голяма надморска височина и по-дълги разстояния, втората седмица ще бъде трудна и Дакар 2016 няма да оскъди с някои изненади - но това прави Дакар толкова специален"

Четвъртият екипаж на екипа на Axion X-raid MINI ALL4 Racing (315) е съчетан с Мико Хирвонен (FIN) и Michel Périn (FRA). Въпреки че Перин е опитен навигатор от Дакар, тази година е първото рали Дакар за бившия WRC пилот Хирвонен.

Перин декларира:

„Много съм развълнуван да участвам в рали Дакар. Беше дълго чакане и се надявам да получа резултат, който да отразява професионализма на екипа."

Изданието за 2016 г. на рали Дакар ще започне на 2 януари с пролог, определен по време. Резултатът от това 346-километрово състезание определя стартовия ред за фаза 1 на рали Дакар, което ще се проведе в Росарио („Леки бивак“) в Карлос Пас, неделя, 3 януари.

Пълен комплект за пресата MINI ALL4 Racing Rally Dakar 2016

Популярна тема