Рали Дакар 2016: Ден 5

Съдържание:

Рали Дакар 2016: Ден 5
Рали Дакар 2016: Ден 5
Anonim
Рали Дакар 2016

Рали Дакар 2016: пети ден, фаза 4. Четвърто място за дуото Al-Attiyah / Baumel на техния AXION X-Raid Team MINI ALL4 Racing300

Рали Дакар 2016: Ден пети (фаза 4) приключи за шампионите Nasser Al-Attiyah (QAT) и навигатора Mathieu Baumel (FRA), на борда на техния AXION X-raid Team MINI ALL4 Racing (300) на четвърто място на финала. Днешният резултат сега поставя това необикновено дуо на трета позиция, точно зад лидера Себастиен Льоб.

Двойката имаше гладко, но бързо състезание в първия етап на голяма надморска височина, оставайки в първите пет на групата във всяка точка от 429-километровия специален етап.Сега Al-Attiyah ще се опита да намали разликата във времето от 11:09 минути на етап 5, втората част от първия етап на големия рали маратон Дакар 2016.

Ал-Атия каза:

„Натиснах от самото начало. Бяхме много бързи в CP1, но след това загубихме много време на правите поради неравностите. Вървим силно, но никога не знаеш какво ще се случи утре … и остават още много дни живот!

Мико Хирвонен (FIN) и навигаторът Michel Périn (FRA) в315 MINI ALL4 Racing не се справят толкова зле, колкото в предишните три етапа. Те завършиха фаза 4 на 12-ти. Ефектът на вълната от това е поредица от три места за общо седмо място; не е зле, защото беше първият опит на Хирвонен в прословутото рали Дакар 2016.

Хирвонен коментира:

„Нищо специално не се случи днес; това всъщност беше доста скучна състезателна фаза в известен смисъл.200 километра абсолютно равни на шеста предавка… така че не им се наслаждавах. Губя малко скорост по неравностите и също губя малко време. В края на тази фаза имахме 70 км участък, който беше абсолютно прав. Надявам се утрешният ден да е по-техничен."

С Етап 4 на рали Дакар 2016, ние навлизаме в първата фаза на бързите етапи през тази година в Дакар - първият ден без големи проблеми, свързани с времето - всички състезатели имаха възможност да разтегнат краката си.

В момента шест MINI ALL4 Racing са поели лидерството на позиции 10-20. Най-високото място е заето от екипажа на холандците Ерик ван Лун и Уотер Розегаар (Van Loon Racing306). Техният забележителен опит на рали Дакар 2016 със сигурност ще бъде плюс през следващите дни. Докато за останалата част от семейството на MINI ALL4 Racing всички в момента са затаили дъх от холандското дуо.

Пълен комплект за пресата MINI ALL4 Racing @ Рали Дакар 2016 Ден 5

Популярна тема