2016 Рали Дакар: Ден 6 - Стъпка 5

Съдържание:

2016 Рали Дакар: Ден 6 - Стъпка 5
2016 Рали Дакар: Ден 6 - Стъпка 5
Anonim
Рали Дакар 2016

2016 Рали Дакар: Ден 6 - Етап 5 Ал-Атия и Баумел атакуват планините, водещи към Боливия. Грабна четвърта позиция

2016 Рали Дакар: настъпва шестият ден (пети етап), в който състезателите се състезават на височина, непостигана досега в историята на рали Дакар, по пътя, който води през границата с Боливия.

За пилотите на автомобил300 на рали Дакар 2016 г., Насър Ал-Атия (QAT) и навигатора Матийо Баумел (FRA), водещият екипаж на MINI ALL4 Racing, петият етап означаваше и бързо шофиране и стремителен.Те постоянно държаха трети за шест от осем точки, а след това пресекоха финалната линия на четвърто място. Резултатът поставя действащото шампионско дуо, зад волана на AXION X-raid Team MINI ALL4 Racing, на четвърто място, с още осем етапа.

Принц Ал-Атия каза:

„Дадохме всичко от себе си, опитвайки се да настояваме. Не беше лесно, защото водещата кола беше наистина бърза. Въпреки това сме доволни от свършеното до момента. Има още много път и се надяваме на добър резултат. Ще продължим да настояваме и настояваме.”

Както се очакваше, етапът на маратона, където не се предоставя външна техническа помощ, не създаде никакви проблеми за добре тестваното MINI ALL4 Racing. За пореден път Мико Хирвонен (FIN) и навигаторът Michel Périn (FRA) в тяхното MINI ALL4 Racing315 се справиха с високопланинското трасе през планините, решени да затвърдят позицията си в генералното класиране.Хирвонен, както обикновено, кара перфектно изпълнен тест, затвърждавайки седмото място. Ако някога е била изгубена възможността да се подобри, това се е дължало на принудителното намаляване на дистанцията на състезанието между точка номер осем и финалната линия. Беше добро решение да се съкрати отсечката до 321 километра, взето от ръководството, тъй като силните гръмотевични бури във финалната зона можеха да предизвикат хаос в деня, който до този момент беше добър състезателен ден.

Хирвонен каза:

„Доста съм доволен от това, което направих в този етап от рали Дакар 2016. Претърпяхме пункция, загубихме малко време и след това останахме дълго време в прахта, вдигната от други състезатели. Според мен можехме да сме между две и три минути по-бързи. Определено карах с по-голяма решителност от вчера: учиш се и се подобряваш… и всичко допринася за по-добро представяне на състезателната площадка.Днес беше денят, който ми хареса най-много.”

Пълен комплект за пресата Рали Дакар 2016, пети етап - Ден шести.

Популярна тема