MINI ALL4 Racing: две мини в топ десет на рали Дакар 2016

Съдържание:

MINI ALL4 Racing: две мини в топ десет на рали Дакар 2016
MINI ALL4 Racing: две мини в топ десет на рали Дакар 2016
Anonim
MINI ALL4 Racing Dakar 2016

MINI ALL4 Racing на рали Дакар 2016 - Седми ден, Етап 6: Две MINI ALL4 Racing в първите десет. Ал-Атия продължава да държи четвъртото място, Хирвонен се изкачва до шесто

MINI ALL4 Racing: в автомобил номер 300, Насър Ал-Атия (QAT) и навигаторът Матю Баумел (FRA) все още са водещото дуо на семейството на MINI ALL4 Racing. В края на етап 6 двамата пилоти пресякоха финалната точка на своя AXION X-raid team MINI ALL4 Racing (300) на четвърто място.Този труден резултат означава, че те поддържат четвърта обща позиция на 1h15: 19m зад новия лидер в състезанието Стефан Петерхансел.

Ал-Атия каза:

„Етапът не беше нищо особено, опитахме се да завършим без проблеми. Свършихме добра работа, но ни липсва малко скорост в сравнение с някои конкуренти. Но това е добре и ние се опитваме да запазим позицията си на номер четири и поне се изправяме срещу всички останали 4 × 4. Ако успеем бързо да влезем в челната тройка, това би било чудесно за нас.”

Новодошлият в Дакар Мико Хирвонен (FIN) продължи своята изключителна крива на обучение през планинските равнини и променящия се терен на Боливия. С опитния навигатор Michel Périn (FRA) на негова страна, това партньорство в рамките на MINI ALL4 Racing315 се върна у дома на осмо място и грабна позиция номер шест в първите десет конкурента.

Хирвонен коментира:

„Денят беше дълъг. Много сме щастливи, че нямахме никакви проблеми, дори пункция или нещо подобно. Беше малко по-трудно да се разчете пътя от вчера. Не бях толкова сигурен, че имам голяма хапка. С колата сме едно цяло и се чувстваме задоволително добре. Доволен съм от това как вървят нещата. Може би съм малко прекалено внимателен, но това ни помага да нямаме проблеми."

Етап 6, състоящ се от 723 км шофиране, от които 542 км бяха посветени на специалния етап - частта от състезанието, в която състезателите се състезават с времето. Този 542-километров маршрут беше най-дългият специален участък от Дакар тази година и се проведе между 3200-4500 метра надморска височина.

Press Kit Рали Дакар 2016 Етап 6, седми ден.

MINI ALL4 Racing Dakar 2016

Популярна тема