BMW ConnectedDrive на CES в Лас Вегас

Съдържание:

BMW ConnectedDrive на CES в Лас Вегас
BMW ConnectedDrive на CES в Лас Вегас
Anonim
BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive: глобалната мрежа и нейното разширяване между водача, автомобила и заобикалящата среда винаги е била флагман на BMW и тази година също

BMW ConnectedDrive поставя BMW Group сред водещите производители на превозни средства, когато става въпрос за информационната мрежа между водача, автомобила и околната среда. Днес приложенията вече предоставят много различни възможности за взаимно свързване между цифрови жилищни среди от вътрешността на автомобила. На CES 2016 в Лас Вегас BMW Group показва преглед на бъдещето на мрежовата мобилност.Интернет на нещата присъства все повече, оставяйки старата идея за компютрите на тавана и се приближавайки все повече и повече до нашето ежедневие. Тези системи могат да бъдат оборудвани с нови "интелигентни" функции благодарение на инсталирания изчислителен капацитет.

За да направи изживяването BMW ConnectedDrive на най-високи нива, беше необходимо да се създаде много гъвкава архитектура на услугата: Open Mobility Cloud. Той свързва мрежови системи, като BMW i3 и вашия интелигентен дом с различни лични устройства, като вашия смартфон или смарт часовник. Тази конфигурация позволява на BMW ConnectedDrive Open Mobility Cloud да осигури автоматично управление на сложни процеси, които са в синхрон с нуждите на потребителя, без да се изисква еднократно действие или да се използва чрез приложение. Интернет на нещата създава напълно нови иновативни функции, които улесняват ежедневието.

Как мрежовите системи опростяват рутината на ежедневието

На CES 2016 BMW Group представя типична ежедневна ситуация в интелигентен дом, който взаимодейства с BMW i3 като употребявано превозно средство. Smart Home и BMW i3 заедно стават градивни елементи на Интернет на нещата. Следователно цялата полезна информация е достъпна по всяко време. Примерът за ежедневието се използва, за да се демонстрира как областите на дома / начина на живот и мобилността са свързани с помощта на Open Mobility Cloud. Функциите могат да се инициализират и управляват автоматично в точното време и на точното място и могат също така да си влияят една на друга по едно и също време.

Представянето на новите услуги BMW ConnectedDrive на CES в Лас Вегас показва как се променя ежедневието сутрин. Интелигентно огледало виси в коридора, свързвайки програмата за личен дневник и различните потребителски терминали.Освен огледалния образ, Mobility Mirror също така показва информация, която може да бъде коригирана моментално от потребителя, като промяна на личните му навици, срещи и дейности. Mobility Mirror е свързан в мрежа с Smart Home и чрез Open Mobility Cloud също и с BMW i3. Следователно той комбинира цялата необходима информация за областта на мобилността и дома / начина на живот в Smart Home. На огледалната повърхност се показва адекватна информация за целия ден: например, преди началото на пътуването, показва състоянието на зареждане на BMW i3, което е било заредено през нощта в гаража. Системата BMW ConnectedDrive също ви позволява да преглеждате дневния ред със срещи за мобилност, включително наличните опции за мобилност, показани въз основа на текущата пътна обстановка (Информация за трафика в реално време). Предоставят се също лични предпочитания, адаптирани към препоръчаните часове на заминаване и друга информация, свързана с пътуването, като например времето.Ако има задачи, които трябва да се изпълняват по пътя, те могат да бъдат интегрирани в избрания маршрут и ангажиментите за деня – като пазаруване или прибиране на децата на училище. Предсказуемата информация се предоставя на потребителя и сложните функции се приемат чрез системата BMW ConnectedDrive. Работата в мрежа чрез Open Mobility Cloud отговаря на нуждите на потребителите и организира времето им по възможно най-добрия начин, за да се съсредоточат върху проблемите, които са от първостепенно значение за тях.

Пълен комплект за пресата BMW Internet of Things

BMW ConnectedDrive BMW ConnectedDrive Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема