Рали Дакар 2016: Ден 13, Етап 11

Съдържание:

Рали Дакар 2016: Ден 13, Етап 11
Рали Дакар 2016: Ден 13, Етап 11
Anonim
Рали Дакар 2016

Рали Дакар 2016: победа на втори етап за Ал-Атия, който запазва втората позиция в генералното класиране. Хирвонен е трети за деня; две MINI ALL4 Racing в топ пет

Рали Дакар 2016: Nasser Al-Attiyah (QAT) и навигаторът Mathieu Baumel (FRA) отново показаха същата форма, която им позволи да

завладяват управлението на Дакар 2015 с тяхното MINI ALL4 Racing № 300 от AXION X • raid Team, за да бъдат най-бързите на финалната линия на специалния етап.

Започвайки четиринадесети, екипажът на MINI ALL4 Racing незабавно показа какви са намеренията си, премествайки се на трета позиция в точка номер едно от единадесетия етап на рали Дакар 2016.Двойката предостави перфектна демонстрация на бързо шофиране и прецизна навигация, възнаградени с първото място в етапа и намаляването на разликата в генералното класиране от лидера Peterhansel.

Насър:

„Спечелихме втория си етап на рали Дакар 2016, въпреки че беше много трудно, и съм много щастлив. Свършихме добра работа от началото до края, което е стойността на състезанието."

Мико Хирвонен (FIN) и навигаторът Michel Périn (FRA), в MINI ALL4 Racing No. 315 в цветовете на AXION X • raid Team, също доказаха, че превъзхождат в чиста скорост и навигационни умения. Те се класираха на трета позиция; в общото класиране Хирвонен запазва четвъртото място.

Хирвонен каза:

„Мина добре, но беше много трудно. Аз съм от Скандинавия и имам нужда от студ. Загубих вентилационния отвор за охлаждане и дефлектора на страничното стъкло: не получавах чист въздух и беше болезнено да съм лишен от него.Днес натиснах още повече, за да видя дали мога да спечеля трето място. Утре ще направя същото, за да поддържам натиска върху опонентите си висок."

304 MINI ALL4 Racing на испанското дуо Joan 'Nani' Roma и Alex Haro (AXION X • raid Team) зае шесто място, а двамата са и шести в общото класиране. С тях три мини се поставят в челната десетка.

MINI ALL4 Racing Complete Press Kit Ден 13 - Етап 11

Популярна тема