BMW Motorrad: рекордни продажби

Съдържание:

BMW Motorrad: рекордни продажби
BMW Motorrad: рекордни продажби
Anonim
BMW Motorrad

BMW Motorrad постигна рекордни продажби за пети пореден път. Крайъгълен камък, постигнат благодарение на новото BMW GS и скутери

BMW Motorrad продаде значително по-голям брой мотоциклети и макси скутери в сравнение с предходната година, което накара BMW Motorrad отново да достигне значителен търговски рекорд за пети пореден път. С общи продажби от 136 963 автомобила (пред. година: 123 495 единици), доставките са се увеличили с 10,9% в сравнение с 2014 г. Също така през декември продажбите отбелязаха увеличение от 6,6%, достигайки рекорден обем от 7.497 единици (Предходна година: 7 032 единици).

BMW Motorrad записа растеж на всички пазари по света, утвърждавайки се като безспорен лидер в премиум сегмента на мотоциклети над 500cc в 26 различни страни. Пазарите в Северна Америка и Европа допринесоха значително за положителните резултати от продажбите

BMW Motorrad отново удари значителен рекорд в Германия, която се оказа най-големият единичен пазар за синьо-бялата марка с колосалните 23 823 автомобила, около 17,4% от общите продажби. С пазарен дял от над 25%, BMW Motorrad запазва лидерската си позиция. На второ място са Съединените щати с 16 501 продадени автомобила, следвани от Франция (12 550 единици), Италия (11 150 единици), Обединеното кралство (8 200 единици) и Испания (7 976 единици) съответно.

Стефан Шалер, президент на BMW Motorrad, каза:

„С гордост можем да кажем, че имахме изключително успешна година.За първи път в историята на нашата компания сме доставили повече от 135 000 мотоциклета и макси скутери. Бих искал искрено да благодаря на нашите клиенти за огромното доверие, което оказват на BMW Motorrad."

С този успех в продажбите BMW Motorrad се приближи още повече до целта си за 2020 г. Както отбеляза Шалер:

„Нашата цел за 2020 г. е да доставим 200 000 автомобила. Продажбите през 2015 г. показват, че нашата мотоциклетна стратегия дава положителни ефекти. И въз основа на тази стратегия имаме още по-амбициозни планове за следващите години. Ще продължим с текущата офанзива в премиум сегмента на моделите с работен обем над 500cc, а тази година ще навлезем и в сегмента под 500cc с пълноценен автомобил на BMW: G 310 R. В средносрочен план ще бъдем в състояние да предложи иновативни продукти и в сектора на градската и електрическата мобилност.Докато продължаваме да разширяваме продажбите на съществуващите пазари, планираме да разширим бизнеса си на нови пазари. А Азия и Южна Америка са начело в нашия списък. Нашата търговска мрежа ще нарасне значително от настоящите 1100 представителства до общо 1500.”

Стефан Шалер добави:

„Нашата продуктова и пазарна офанзива ще бъде придружена от препозициониране на марката BMW Motorrad. Под мотото „Make Life A Ride“ние ще развием BMW Motorrad, за да го превърнем в марка със силно емоционален характер, без да жертваме традиционните качества, фокусирани върху иновациите, безопасността и качеството."

Комплект за пресата пълен рекорд BMW 2015 Motorrad

Популярна тема