24h Daytona: Марко Витман е начело

Съдържание:

24h Daytona: Марко Витман е начело
24h Daytona: Марко Витман е начело
Anonim
24 часа Daytona Turner Motorsport

24h Daytona: Марко Витман се готви да направи своя дебют на историческото 24h Daytona

24h Daytona: има вълнение за първото спускане на пистата от пилота на BMW Марко Витман (DE), което ще се проведе в края на месеца: на 30/31 януари той ще се появи за първи път на 24-те часа на Дейтона (САЩ). Шампионът на DTM за 2014 г. ще подсили отбора на Motorsport Turner в класическото състезание за издръжливост, което е валидно и за откриващия шампионат на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC). Екипът ще представи две BMW M6 GT3 в клас GTD.Wittmann в 24h Daytona ще сподели шофирането в кола номер 96 с официалния пилот на BMW Йенс Клингман (Германия), Брет Къртис (САЩ) и Ашли Фрайберг (САЩ). Това не е само дебютът на Wittmann в 24h Daytona, но и първото му състезание в Съединените щати. Миналия уикенд Turner Motorsport завърши тестовете с новото BMW M6 GT3 на Daytona International Speedway (САЩ), като част от "Рева преди 24-те".

Новоразработеният състезателен автомобил ще има първото си състезание в Дейтона.

Turner Motorsport ще донесе версията GT3 в клас GTD, докато BMW Team RLL се състезава с две BMW M6 GTLM в клас GTLM.

Три въпроса към … Марко Витман.

Марко, колко си доволен от теста "Roar before the 24" в Дейтона?

„Прибрахме се у дома с положително чувство. Тестът беше трамплин, тъй като за първи път бяхме на пистата с BMW M6 GT3.Тестът беше преди всичко възможност да се опознае колата и да се намери добър баланс. Хубаво е да си част от нов проект като този и да участваш още от първото състезание с BMW M6 GT3. Когато видите откъде сме започнали и докъде сме стигнали, това служи само като потвърждение, че разработчиците са свършили чудесна работа. Сега трябва да видим как се сравнява с другите състезатели в същото състезание. Издръжливостта очевидно е друг проблем в 24-часово състезание, особено при нова кола. Въпреки това сме позитивни за състезателния уикенд. Имахме три добри дни на репетиции, за които научихме много."

Вашият дом е DTM; какво мислите за големия чар на 24-часово състезание?

„Това е просто различен вид състезание. В DTM имате състезание с продължителност един час. Горе-долу си сам и винаги трябва да даваш 110 процента и винаги да караш на максимума.Това е различна история в 24-часово състезание, особено в 24-часовото Daytona. Споделяте пилотската кабина с други пилоти. Поради това трябва да се правят компромиси при настройването на автомобила, тъй като той трябва да може да се управлява от всички, а не само от водача. Също така, не винаги е нужно да се натоварвате до краен предел на състезанието. Трябва да сте сигурни, че всеки един компонент на автомобила работи по най-добрия начин. Тъй като няколко класа са заедно на пистата, управлението на трафика играе важна роля. Това са всички неща, които правят разликата между DTM състезание и 24-часово състезание. Освен това е забавно и очевидно невероятно да се състезаваш в класически състезания за издръжливост като Daytona 24 Hours или Nürburgring Nordschleife.”

Това е вашият 24-часов дебют в Daytona. Вълнувате ли се от състезателния уикенд?

„Определено! Чух много хубави неща за състезанието.Цялата атмосфера и всичко, което върви със състезанието, трябва да бъде уникално за Daytona. Това ще бъде първият път, когато те се състезават в Съединените щати. Вълнувам се да видя как се сравнява с Европа. Би било мечта да спечеля първото състезание с новото BMW M6 GT3."

Пълен комплект за пресата BMW M6 GT3 @ 24 часа Daytona

Популярна тема