BMW M6 GTLM: разкрита ливрея за стогодишнината

Съдържание:

BMW M6 GTLM: разкрита ливрея за стогодишнината
BMW M6 GTLM: разкрита ливрея за стогодишнината
Anonim
BMW M6 GTLM

BMW M6 GTLM: възпоменателна ливрея на 100-годишнината от основаването на марката BMW, представена по случай 24 часа на Daytona

BMW M6 GTLM: две възпоменателни ливреи за 100-годишнината, разкрити тази сутрин от BMW Team RLL, които ще бъдат приложени към новите състезателни автомобили BMW M6 GTLM, с които екипът на Боби Рахал ще участва в 24-те часа на Дейтона (САЩ). Състезанието представлява първия кръг от 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). BMW M6 GTLM с номер 25 има визия, напомняща на емблематичното BMW 3.0 CSL, който участва в първия си състезателен сезон в Северна Америка през 1975 г. и взе първата си победа в Дейтона преди 40 години. Второто BMW M6 GTLM ще се състезава под номер 100. За да отбележи 100 години BMW тази година, неговата ливрея гледа към бъдещето.

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард, докладва:

„Първото събитие за годината, Daytona 24 Hours, е точно зад ъгъла и днешното разкриване беше идеалният начин да загреете живота на състезателния дебют на BMW M6 GTLM и BMW M6 GT3. Стартът на сезона на IWSC бележи и началото на година на специални годишнини. Надявам се, че феновете ще оценят нашите специални ливреи на BMW M6 GTLM, създадени специално за стогодишнината на BMW и за да отдадат почит на нашата успешна история на автомобилните състезания в Северна Америка. След много месеци на интензивни тестове и развитие, ние и нашите екипи очакваме с нетърпение първото състезание в Дейтона.Знаем, че сме изправени пред истинско изпитание за издръжливост. Ние обаче сме щастливи да поемем това предизвикателство и се чувстваме добре подготвени."

Ливреята с номер 25 на BMW M6 GTLM отразява четири икони от цялата история на BMW Motorsport. Първата кола беше известното BMW 3.0 CSL номер 25, което даде на BMW първата голяма победа в САЩ в 12-те часа на Себринг (САЩ) през 1975 г. Втората е изображението на BMW M1, което се състезава от 1980 г. до 1981 г., което в допълнение към историята на успеха в състезанията, води до напомняне, че BMW M1 е първият спортен автомобил, разработен независимо от BMW Motorsport GmbH.

Третият е образът на успеха на BMW V12 LMR, който спечели класически състезания за издръжливост като Льо Ман (Франция) и Себринг през 1999 г. BMW V12 LMR несъмнено беше един от най-модерните прототипи на състезателни спортни автомобили от своето поколение. И накрая, четвъртият автомобил на снимката е BMW M3 GT от сезон 2011-12, който спечели всички възможни титли в своя клас в шампионата на Американските серии Льо Ман (ALMS) през 2011 г.

Автомобилът номер 100 се отличава с впечатляващ решетъчен дизайн, създаващ нов вид 3D ефект с отразяващ винил, нанесен върху купето на автомобила в бял нюанс. И двата автомобила ще носят празничните ливреи за целия шампионат IMSA WeatherTech SportsCar за 2016 г., започвайки с 54-то издание на 24-те часа на Дейтона.

Пълен комплект за пресата BMW M6 Daytona BMW Team RLL

Образ BMW M6 GTLM
Образ

Популярна тема