MINI и Гьоте-институт представят “ Нов автопортрет Paradox”

Съдържание:

MINI и Гьоте-институт представят “ Нов автопортрет Paradox”
MINI и Гьоте-институт представят “ Нов автопортрет Paradox”
Anonim
МИНИ Гьоте

MINI и Кураторските резиденции на Гьоте-институт „Ludlow 38“представят „Нов автопортрет-парадокс“. Нина Табасоми Куратор 2016

MINI и Goethe-Institut представят нов културен проект в галериите на Ludlow 38 от 7 февруари 2016 г. По време на неделните следобеди на февруари и март Гьоте-институт, заедно с MINI, ще покаже „Новия автопортрет-парадокс“, поредица от филми, курирани от Нина Табасоми като част от това издание на MINI / Goethe - Програма за кураторски резиденции на Института.Всички филми споделят отличителен подход към жанра на портретите на художника и как вниманието им се пренасочва към нова политизация на личната сфера.

За остатъка от тазгодишната програма Табасоми обяви планираните си проекти към днешна дата: от март, базираната в Берлин художничка Ане Нойкамп ще покаже своите творби, създадени изключително за влизане РОЛДОВ на галерията. Изложена до края на годината, тази външна картина радикализира визуалния ритъм на входа, предназначен да подчертае промяната в методите на комуникация. По-късно през март парижкият художник Араш Ханай ще организира първата си самостоятелна изложба в Съединените щати, а най-новите произведения на Емека Огбох, базирани в Берлин и Лагос, ще бъдат представени през юни. Визуалната идентичност на Ludlow 38 за тази година е разработена от графичния дизайнер от Лайпциг Лейла Табасоми, чиято концепция артикулира повтарящите се теми на новата кураторска година.

За повече подробности относно програмата, моля посетете:

Нина Табасоми (родена през 1977 г. в Берлин) е тазгодишният приключенски партньор на MINI / Goethe-Institut Curatorial Residenze Ludlow 38. Тя е учила театър, немска и френска филология в Берлин, Потсдам и Париж. Доскоро тя отговаряше за изложбената програма на музейната кула във Fridericianum в Касел, където работеше като куратор. От 2011-2013 г., след като служи като асистент-куратор на изложбата „Базирана в Берлин“, Табасоми работи като ръководител на проекти в KW Institute of Berlin за съвременно изкуство.

Ludlow 38 е пространството на Goethe-Institut в Ню Йорк, посветено на съвременното изкуство. Разположен в долния източен район на Манхатън, той е място за кураторски експерименти в традицията на немския „Kunstverein“от 2008 г. насам.

От стартирането на MINI / Goethe-Institut Curatorial Residencies Ludlow 38 през 2011 г. курсът на неговите изложби се определя всяка година от немските куратори. Този проект е подкрепен от MINI и като част от културния ангажимент на BMW Group.

Със стотици проекти по целия свят, ангажиментът на BMW е неразделна част от корпоративната комуникация от близо 50 години. В своя културен ангажимент BMW Group се занимава с модерно и съвременно изкуство, класическа и джаз музика, както и с архитектура и дизайн.

Във всички проекти, подкрепяни от BMW Group, абсолютната артистична свобода е от съществено значение, тъй като е от решаващо значение за отключването на творческия потенциал в пионерските произведения на изкуството, както и във важните иновации на една успешна компания. MINI е партньор на многобройни организации за културно изкуство и дизайн, панаири и фестивали по целия свят. Като такъв, MINI си сътрудничи с Панаира на мебелите в Милано и Лондонския фестивал на дизайна.

Пълен комплект за пресата

Популярна тема