BMW Motorsport DTM: ето ги пилотите от 2016 г

Съдържание:

BMW Motorsport DTM: ето ги пилотите от 2016 г
BMW Motorsport DTM: ето ги пилотите от 2016 г
Anonim
BMW Motorsport
BMW Motorsport

BMW Motorsport за шампионата DTM 2016 прави валс на пилоти. Смяна на отборите за Фарфъс, Глок и Мартин

BMW Motorsport и по-специално генералният мениджър Йенс Марквард обяви на Прегледа на сезона 2015 имената на същите осем пилота, които ще участват в състезанието за шампионата DTM 2016 на борда на BMW M4 DTM: Бруно Шпенглер (Калифорния)), Марко Витман (DE), Антонио Феликс да Коста (PT), Тимо Глок (DE), Аугусто Фарфус (BR), Том Блумквист (GB), Максим Мартин (BE) и Мартин Томчик (DE).

Сдвояването е потвърдено само за един BMW Motorsport Team: BMW Team Schnitzer, който има двойката на Félix da Costa и Tomczyk. Междувременно бяха направени промени във всяка от другите три групи.

Тимо Глок преминава от BMW Team MTEK в BMW Team RMG, където ще кара заедно с Wittmann.

Двамата бяха съотборници в екипа на BMW MTEK през 2013 г.

Фарфус заема мястото на Глок в BMW Team MTEK, където се присъединява към Spengler.

Този ход кара бразилеца да се пенсионира от BMW Team RBM след много успешни години заедно.

Мартин се придвижва през директора на екипа на белгийския отбор (BE) на Барт Мампей, където се намира новият съотборник на Блумквист.

Йенс Марквард, директор на BMW Motorsport каза:

„Имаме много силен и стабилен екип от пилоти, които показаха изключителен отборен дух в битката за титлата при конструкторите миналия сезон. Затова нямаше нужда да сменяме екипа си. Нашата философия обаче винаги е била да създаваме нови импулси чрез систематично променяне на съставите в нашите четири DTM отбора и по този начин да извлечем абсолютния максимум от нашия глобален пакет. Имаме много добър опит в това отношение. Поради това сме уверени, че отново можем да постигнем успех с промените за следващия сезон. Аугусто Фарфус, Тимо Глок и Максим Мартин доказаха, че са сред най-добрите в DTM и че са способни да печелят състезания. Сега те са готови да поемат нови предизвикателства, които, надяваме се, ще им помогнат да направят още една крачка напред в развитието си."

Това е първият път в кариерите на Фарфус, Глок и Мартин в DTM, че триото смени отбора. Фарфус прекара четири години в шофиране за BMW Team RBM, с който преди това се радваше на успех в Световния шампионат за туристически автомобили на FIA (WTCC). Фарфус спечели три DTM състезания през 2013 г., затваряйки годината като подгласник в Шампионата на пилотите. Глок се присъедини към DTM и оттогава е постоянна част от екипа на BMW MTEK. Той спечели надпреварата за шеф на отбора Ърнест Ноорс (Нидерландия) и беше в отбора през 2013 и 2015 г.

Глок се нареди до Витман в своята нова година, той ще обедини сили с шампиона от 2014 г., който отново ще служи на BMW Team RMG през 2016 г.

Мартин спечели по едно състезание във всяка от двете си години, след като се присъедини към шампионата на DTM с екипа на Щефан Райнхолд (Германия), с когото спечели отборната титла през 2014 г. Сега белгиецът преминава към своите сънародници от Екип на BMW RBM.

Пълен комплект за пресата BMW DTM 2016

Препоръчано: