BMW Bank Winter Challenge: всички на пистата

Съдържание:

BMW Bank Winter Challenge: всички на пистата
BMW Bank Winter Challenge: всички на пистата
Anonim
Bruno Spengler pole Norisring BMW Bank Winter Challenge

BMW Bank Winter Challenge: когато се забавлявате извън пистата, главните герои на шампионатите DTM и IMSA WeatherTech SportsCar дават голям тласък

BMW Bank Winter Challenge: когато се забавлявате извън пистите, главните герои на шампионатите DTM и IMSA WeatherTech SportsCar дават много. Далеч от пистата, членовете на голямото семейство BMW Motorsport по целия свят търсят и други заглавия. „BMW Motorsport News“ни позволява редовно да обобщаваме всички действия за вас по компактен и информативен начин.

DTM: Бруно Шпенглер предизвиква звездите на зимните спортове на състезание

След по-малко от 100 дни на BMW Motorsport, петият DTM сезон ще започне след завръщането му в състезанията през 2012 г. с откриващото състезание в Хокенхайм (Германия). Но дори когато няма състезания, пилотите на BMW не се отпускат. Бруно Шпенглер (Калифорния) прие последното предизвикателство на лед и сняг миналия уикенд. На зимното предизвикателство, организирано от BMW Bank, един от премиум партньорите на BMW Motorsport, канадецът се присъедини към идола на биатлона Фриц Фишер (Германия) и легендата в шейните Георг Хакъл (Германия), всеки с екип от ентусиасти.

В интервю Шпенглер говори за събитието и любовта си към зимните спортове.

Три въпроса към… Бруно Шпенглер

Бруно, тотално луд по спорта, как преживя BMW Bank Winter Challenge? Това трябва да е било сбъдната мечта за вас …

Бруно Шпенглер:

„Абсолютно! Пейзажът на Königssee и Saalfelden, който послужи като фон на това изключително състезание, беше фантастичен за създаване на настроение. Първата вечер организирахме състезание с картинг на лед и отидохме на факелно шествие… с екскурзия на алпийска поляна. Това насърчи истинския отборен дух. Тогава в същия ден се състезавахме в три дисциплини: биатлон, шейни и BMW Driving Experience. Беше фантастично изживяване да застана на страна срещу Фриц и Георг. Те са легенди в своя спорт и имат общо осем олимпийски медала и 12 пъти са били световни шампиони. Това е впечатляващ рекорд и двамата са страхотни хора. Разбирахме се много добре. Въпреки ниските температури се изля много пот, както и адреналин. Трима от нас сме изключително конкурентни хора, които винаги дават 100 процента и искат да побеждават.В крайна сметка Фриц и отборът му триумфираха, но резултатът не е толкова важен. Целта беше да се забавляваме и ние се забавлявахме много на BMW Bank Winter Challenge, както и много се смяхме.

Церемонията по награждаването, организирана от Магдалена Нойнер, в планинското село Пристерег, вечерта, беше фантастична изненада и брилянтен начин да завършим събитието за всички заинтересовани ".

Тези видове състезания, организирани от BMW Bank Winter Challenge, позволяват ли ви да поддържате форма за следващия DTM сезон, дори ако фокусът е върху забавлението?

Шпенглер:

„Разбира се, всякакъв вид спортна дейност помага в подготовката за сезона. Ако не сте във форма, нямате шанс в DTM. Можете да печелите състезания само когато сте на върха както физически, така и психически. Затова през зимата винаги съм на пълна газ. Когато тренирам ски бягане или снегоходки в Канада, полагам основата за сезона по отношение на издръжливостта.Перфектният ми спорт обаче е биатлонът. Упражненията по стрелба ми помагат да остана концентриран, дори когато пулсът ми е изключително висок."

Какви са вашите очаквания за сезон 2016 DTM?

Шпенглер:

„Трябва да изчакаме и да видим къде сме в сравнение с нашите конкуренти. Искам да извлека най-доброто от себе си и колата си - това е първата ми цел за сезон 2016 и отново бях най-добрият пилот на BMW през 2015. Успях да взема няколко подиума, но не успявам за да получите победа. Искам да променя това през следващия сезон. за мен няма нищо по-хубаво от това да стоя на най-високото стъпало на подиума след състезание. Това е, което ми трябва, за да живея."

Популярна тема