BMW Alpina B7: луксът никога не стига

Съдържание:

BMW Alpina B7: луксът никога не стига
BMW Alpina B7: луксът никога не стига
Anonim
BMW Alpina B7 xDrive 2016г

BMW Alpina B7: луксът никога не стига за Alpina и новият флагман не е изключение. Неговият V8 4.4 TwinTurbo доставя 600 к.с. и ускорява 0-100 км/ч за 3,6 секунди

BMW Alpina B7 xDrive беше представен днес от BMW Северна Америка и представлява третото поколение автомобили ALPINA, базирани на BMW Серия 7.

Новото BMW ALPINA B7 xDrive е синоним на лукс, съчетан с прецизна динамика, безпроблемна производителност и комфорт на най-високо ниво. M.Y. 2017 BMW ALPINA B7 ще бъде наличен през септември 2016 г. в избрани представителства.Цената ще бъде обявена преди пускането на пазара.

BMW 4,4-литров V8 с технология TwinPower Turbo, но "Alpine" картографиране

Новият 4,4-литров V8 задвижващ механизъм с компресор и двойни турбокомпресори, директно впръскване на бензин и Valvetronic осигурява впечатляващите 600 к.с. между 5750 об/мин и 6250 об/мин, докато максималният въртящ момент от 800 Nm е наличен от 3000 оборота в минута. Резултатната производителност е забележителна – новото BMW Alpina B7 xDrive ускорява само за 3,6 секунди от 0 до 100 км/ч, с 0,8 секунди по-бързо от своя прародител, като същевременно може да достигне максимална скорост до 310 км/ч (посочено предварително). Това не е просто преработеният V8 на M5 “30 Jahre”. Това е двигател, разработен ad hoc от инженерите на Alpina. По-специално, системата за всмукване на въздух, конфигурацията на междинния охладител, турбокомпресора и охладителната система са напълно модифицирани, за да се постигне тази висока производителност.Системата с двойно турбокомпресор се състои от два специално разработени турбокомпресора, разположени във V на 8-цилиндровия двигател. Те разполагат с турбокомпресори Twin-Scroll с по-големи диаметри на входа и изхода. Тази конфигурация гарантира оптимално използване на енергията на отработените газове, дори при ниски обороти на двигателя. Резултатът е бързо натрупване на мощност и по-нисък въртящ момент за изключителна обща реакция на двигателя. При 2000 об./мин. V8 двигателят с двойно турбо на BMW ALPINA B7 вече произвежда 670 Nm въртящ момент за оптимална производителност.

Общата цел по време на разработването на компонентите на всмукателната система, направени от ALPINA - от каналите за всмукване на въздух до корпусите на въздушния филтър и съответния всмукателен колектор - беше да се получи максимален въздушен поток. Всички компоненти на високоефективната охладителна система са проектирани да елиминират тесните места и да увеличат максимално ефективността - специални междинни охладители с увеличен обем имат относително увеличени канали за оптимизиране на динамиката на течността.Индиректна система за междинен охладител (въздух-вода) улеснява прилагането на всмукателни пътища с намален размер на компресор. В комбинация с допълнителни външни водни охладители и охладител на маслото на скоростната кутия, системата осигурява термодинамичната стабилност на V8 двигателя с две турбини по всяко време, дори при максимални натоварвания и максимални температури на околния въздух.

Вътре в двигателя, специални бутала Mahle и запалителни свещи NGK са проектирани да се справят с температурите и натоварванията, свързани с 20 psi налягане на пълнене и съотношение на компресия 10,0: 1.

Шаси и окачване: нищо по-добро от перфектната комбинация от спортност и комфорт

Новото BMW Alpina B7 xDrive заимства целия пакет от най-съвременни технологии за окачване, разработен от BMW за изцяло новата серия 7, предлагайки на водача изключителна гама от изживявания при шофиране.Целта беше да се поддържа комфорт на дълги разстояния, достоен за неговия предшественик, и в същото време значително да се усъвършенстват пъргавината, управлението и страничната динамика пропорционално на мощността на новото BMW ALPINA B7 xDrive.

Системата за пневматично окачване с 2 оси в комбинация с Dynamic Damping Control и Active Comfort Drive с Road Preview, осигурява най-високо ниво на комфорт при шофиране по всяко време, докато Active Roll Stabilization минимизира завоите. Направляващият мост също е поставен върху задния мост на интегралната система за активно кормилно управление и дава на новото BMW ALPINA B7 xDrive ниво на динамична производителност и управление на траекторията, обикновено свързвано със спортните автомобили.

С динамиката на управление на шофирането, използвана за избор на индивидуален режим, системата за въздушно окачване с 2 оси е отговорна основно за изключителното ниво на комфорт при возене.Той също така позволява настройката да се променя нагоре или надолу, което в комбинация с други системи на окачване улеснява избора на задвижване, определено насочено към комфорта или насочено към шасито. Като цяло максималният обхват на регулиране на височината от земята е 4 сантиметра. При скорости над 225 км/ч просветът на BMW ALPINA B7 xDrive се понижава с 2 сантиметра. Това работно състояние, което може да се активира ръчно, за да бъде ефективно и независимо от скоростта чрез избиране на специалния режим ALPINA Sport +, води до понижаване на центъра на тежестта, повишавайки пъргавината и стабилността при високи скорости. По-ниският просвет се превръща в по-голяма наклонност на предните колела за още по-директно завиване. Когато е необходимо, пътният просвет може да се повиши с 2 сантиметра до скорост от 32 km/h, за да се увеличи просветът.

Настройките за електронно управление на амортисьора, които влияят както на реакцията на отскок, така и на компресия, също се избират с помощта на Dynamic Drive Control.Предлага се широка гама от настройки на амортисьорите, направени от ALPINA, които варират от режим Comfort + за релаксиращ круиз до ALPINA Sport Mode + за максимална динамика.

За първи път новото BMW ALPINA B7 xDrive е оборудвано с интегрално активно кормилно управление, което в комбинация с високоефективната трансмисия и системата за задвижване на четирите колела предлага отлична динамика на шофиране. Активното кормилно управление съчетава електрическа кормилна система с променливо съотношение на предната ос с активно управление на задната ос, така че колелата да могат да се въртят тангенциално до 3 градуса. Особено в съответствие с окачването, зададено от ALPINA и високоефективните гуми MICHELIN®, динамиката и насочеността при високи скорости са рекордни.

Новото BMW ALPINA B7 xDrive е оборудвано с гуми MICHELIN Pilot Super Sport с размери 255/40 ZR20 отпред и 295/35 ZR20 отзад, монтирани на 8, 5 x 20 "(отпред) и 10" колела x 20 ″ (отзад) с класическия дизайн на ALPINA.Новите 21-инчови ковани джанти от лека сплав пренасят традиционния дизайн на джантите с 20 спици на ALPINA в нова минималистична и техническа посока. Изковаването с висока плътност и алуминиевата сплав с висока якост позволяват оптимизирана конструкция на джантата, която спестява 2,5 kg нересорирана маса на колело. Гумите MICHELIN Pilot Super Sport са специално проектирани да отговорят на нуждите на автомобилите с висока производителност. Те пряко допринасят за чувствителността на кормилното управление и управлението на новото BMW ALPINA B7 xDrive и – за радост на мнозина – се отказват от технологията run-flat в интерес на подобрения комфорт при возене.

Дисковите апарати са изработени в син цвят и са от фиксиран тип с 4 бутала, които захапват композитен диск с размери 394 mm x 35,8 mm на предната ос и са плаващи апарати - също с 4 бутала - които захапват 368 mm x 23,8 mm диск на задната ос, високоефективната спирачна система осигурява изключителна спирачна сила.

xDrive задвижване на четирите колела с логиката на Alpina и новата 8-степенна ZF с ново картографиране: добре дошли отново Switch-Tronic

BMW ALPINA B7 xDrive използва ново поколение на отличната 8-степенна спортна автоматична скоростна кутия с технология ALPINA SWITCH-TRONIC.

Допълнително усъвършенствана и адаптирана към експлоатационните характеристики на V8, в сътрудничество със ZF, скоростната кутия предлага изключителен комфорт при шофиране във всички ситуации. Близко съотношение и общо съотношение от 7,81:1 подобряват комфорта и ефективността на скоростната кутия. В автоматичен режим комбинацията от осем предавки и висок въртящ момент на двигателя осигуряват спокойно, луксозно каране при ниски обороти на двигателя, дори когато се движите с по-високи скорости.

В спортен режим точките на превключване са оптимизирани, за да подобрят производителността при шофиране и са значително по-бързи с възможността за активиране на функцията Launch Control.За максимална динамика водачът избира ръчен режим и по този начин активира ръчно превключването на предавките с помощта на бутоните SWITCH-TRONIC в задната част на волана или чрез селектора на скоростите на централната конзола. В допълнение към светкавичната смяна на предавките (около една десета от секундата), този режим поддържа избраната предавка дори когато двигателят удари ограничителя.

Всички трансмисионни компоненти, като преобразувател на въртящия момент с блокиращ съединител, планетарни колела и вътрешно охлаждане, са проектирани специално да отговарят на новата мощност и въртящ момент, осигурени от V8 TwinTurbo. Това означава, че не е необходимо намаляване на въртящия момент при понижаване на предавки и при избиране на Launch Control или при използване на най-спортния режим на превключване. Това допринася значително за поразителната надлъжна динамика на изцяло новото BMW ALPINA B7 Xdrive, като му позволява да спринтира от 0-100 км/ч само за 3,6 секунди.Трансмисията разполага с най-новите функции за комфорт и ефективна динамика, като ConnectedShift (използване на навигационни данни за предварителна стратегия за превключване на предавките въз основа на маршрутизиране на трафика) и режим Coastering (разединяване на двигателя и трансмисията, когато има движения по инерция).

Интериорен и екстериорен дизайн. Има ли още нещо за добавяне?

Изцяло новият външен вид на BMW ALPINA B7 xDrive се определя от спортна нотка, смесена с елегантност. Дизайнът на ALPINA и характерните аеродинамични елементи подчертават неговия динамичен характер, като предният и задният спойлер създават хармоничен баланс, подчертавайки силното присъствие на новия B7. Дизайнерски предпазители по форма и функция - аеродинамичните компоненти намаляват повдигането на предните и задните оси почти до нула за максимална стабилност при шофиране при всякакви скорости. Отворите в предната част на автомобила позволяват прецизен и ефективен въздушен поток към отделните компоненти на високопроизводителната охладителна система.Емблематичният BMW двоен бъбрек е оборудван с интегрирана система за управление на въздушния дефлектор, която се адаптира към нуждите от охлаждане на BMW ALPINA B7 xDrive: когато е затворен, той допълнително намалява аеродинамичното съпротивление.

Спортната изпускателна система ALPINA разполага с две елипсовидни двойни накрайници, които отразяват представянето на новото BMW ALPINA B7 xDrive и неговия мощен V8 двигател. Те са перфектно интегрирани в задната престилка и придават на задната част гладка и елегантна повърхност. Ексклузивните бои ALPINA Blue Metallic и ALPINA Green Metallic са отличителна черта, запазена изключително за автомобили BMW Alpina. Предлагат се и други бои BMW и BMW Individual.

Широка гама от стандартни функции гарантира максимално благополучие и комфорт, включително интериор от кожа Nappa от висок клас, комфортни седалки, табло с кожено покритие, керамични вложки на контролните елементи и система за заключване "Soft-Close" пазач

Детайлите на ALPINA придават ексклузивност и индивидуален стил на интериора. Завършен ръчно с висококачествена кожа Lavalina, спортният волан със сини и зелени шевове е завладяващ при първо докосване благодарение на деликатната си атмосфера. Timeless Piano Lacquer или класическото Myrtle Luxury Wood - вътрешната облицовка на ALPINA, праговете на вратите със синьо осветление, стикери ALPINA и модел B7 и индивидуална производствена плоча са още примери за ексклузивно оборудване на новото BMW ALPINA B7 xDrive.

Друг ексклузивен знак на ALPINA е пълноцветното цифрово табло с LED технология. В комфортен режим предлага класически вид с кръгли инструменти със син фон и червени стрелки. В спортен режим дисплеят превключва към по-динамичен дизайн със сини и зелени индикатори за съпротивление и фокус върху първичната информация, като цифрово връщане на скоростта на автомобила в централната позиция.

Образ Образ Образ Образ Образ BMW Alpina B7 xDrive 2016г Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема