BMW M: хибридни автомобили в бъдещето?

Съдържание:

BMW M: хибридни автомобили в бъдещето?
BMW M: хибридни автомобили в бъдещето?
Anonim
BMW M X5M edrive

BMW M: Бъдещите автомобили на BMW Motorsport също ще бъдат хибридни. революция? Не, еволюция

BMW M: Бъдещите автомобили на BMW Motorsport също ще бъдат хибридни. революция? Не, еволюция. Хибридната технология се предлага в почти всички производители на автомобили в днешно време и BMW е само един от автомобилните производители, които са инвестирали сериозно в тази технология. През следващите няколко години почти всеки модел на BMW ще има своята хибридна деклинация и ще има смисъл за бъдещето дори с автомобили BMW M, където предимствата на платформата eDrive ще бъдат взети заедно с идеята за високопроизводителна кола, която само BMW M може да предложи.

Според вицепрезидента по инженерството Дърк Хакер, бъдещето на BMW високопроизводителните М автомобили е хибридно. Усъвършенстваната технология би могла да осигури не само по-ниски емисии на CO2 от сегашните автомобили и по този начин да подобри разхода на гориво, но и да направи автомобилите по-бързи.

„Ще обмислим електрификация – мисля, че ще бъде неизбежна – но зависи от възможността за увеличаване на производителността.“

Хакер докладва на AutoExpress.

Но кои клиенти на M биха искали да купят автомобил BMW, който също има електрически компонент?

„Установихме, че нашите клиенти не се интересуват от шофиране на кола без двигател с вътрешно горене. Те просто искат да знаят дали тези промени ще помогнат за подобряване на производителността."

Шансовете за изцяло електрически автомобил BMW M са доста ниски в момента и Хакер също намекна, че BMW M работи - с цялото си спокойствие - за инсталиране на електрически пакет на автомобил с марка Motorsport.

Хакерът продължи:

„Трябва да проучим последиците от наддаването на тегло поради електрифицирането. добавен. Какъв е компромисът? Готови ли сме сега или трябва да разгледаме някои специални структурни решения за бъдещето?"

Хакер също вярва, че теглото трябва да се държи под контрол с различни методи, а не да се решава чрез добавяне на мощност. M философията за правилния баланс на мощност и производителност остава в основата на бъдещите модели M.

Популярна тема