BMW Roma Официален партньор на Операта

Съдържание:

BMW Roma Официален партньор на Операта
BMW Roma Официален партньор на Операта
Anonim
BMW Рим

BMW Roma, официален партньор на Операта, отдава почит на Севилския бръснар с Art Car на Ernst Fuchs

BMW Roma, официален партньор на Операта, отдава почит на Севилския бръснар с Art Car на Ernst Fuchs. BMW Roma, който от 2015 г. е официален партньор на Teatro dell'Opera di Roma, е и главният герой на спектакъла на 20 февруари, който отбелязва 200-годишнината от световната премиера на Севилския бръснар на Росини, която се състоя в Театро Аржентина в Рим от херцога Сфорца Чезарини през февруари 1816 г. Операта е режисирана от маестро Донато Ренцети, режисиран от Дейвид Ливърмор.

За да отдаде почит на тази визуализация, Римският клон на BMW Италия измисли специална инициатива. Всъщност зрителите ще намерят пред входа на театъра един от седемнадесетте BMW Art Cars, които са част от колекцията на Къщата на Монако, която се гордее с автори като Анди Уорхол, Рой Лихтенщайн, Франк Стела, Сандро Чиа и Джеф Кунс, само за да назовем няколко..

Масимилиано ди Силвестре, A.D. на BMW Roma, каза:

„Искахме да направим нещо различно от обикновено за „премиера“, толкова популярна като Il Barbiere di Siviglia; и затова решихме да изложим един от нашите BMW Art Cars, които представляват нещо уникално и неповторимо в света на автомобилите. Изключителни модели, родени от страстта към състезанията и страстта към изкуството, които се сляха заедно, за да дадат началото на колекция от 17 движещи се произведения, които направиха историята на BMW, но също и на културата. Избрахме този на Ernst Fuchs, петият в серията, защото беше първият, изграден върху сериен модел, BMW 635 CSi, много модерен автомобил и до днес.

Колекцията BMW Art Car

От 1975 г. художници от цял ​​свят създават Art Cars, вдъхновени от съвременните автомобили BMW. Колекцията възниква, когато френският ентусиаст на изкуството Ерве Пулен и тогавашният директор на BMW Motorsport Йохен Неерпаш помолиха приятеля художник Александър Калдер да проектира кола. Резултатът е BMW 3.0 CSL, който през 1975 г. се състезава в 24-те часа на Льо Ман, веднага срещайки благоволението на зрителите: така се ражда BMW Art Car Collection. През 2010 г. най-новият Art Car в колекцията, проектиран от Джеф Кунс, направи своя дебют в Центъра Помпиду в Париж. BMW Art Cars са изложени не само в родния си град в Музея на BMW в Мюнхен, но също така се съхраняват в международно признати музеи в Азия, Европа и Северна Америка. През 2014 г. излиза първото издание, изцяло посветено на колекцията.

BMW Рим

Популярна тема