BMW Art Journey: героите на Хенинг Фер и Филип Рюр

Съдържание:

BMW Art Journey: героите на Хенинг Фер и Филип Рюр
BMW Art Journey: героите на Хенинг Фер и Филип Рюр
Anonim
BMW Art Journey

BMW Art Journey. Henning Fehr и Philipp Rühr избрани за второто BMW Art Journey с подкрепата на BMW и Art Basel

BMW Art Journey: Хенинг Фер и Филип Рюр избрани за второто BMW Art Journey. Дуото от немски художници ще посети Ямайка, Китай, Северна Америка и Европа с подкрепата на BMW и Art Basel.

BMW и Art Basel с удоволствие представят видеото на художниците Henning Fehr и Philipp Ruhr (представени от Galerie Max Mayer, Дюселдорф) като победители във второто BMW Art Journey.

Международното жури от експерти единодушно избра Фер и Рюр от кратък списък от трима художници, чиито творби бяха изложени на изложението Art Basel в Маями Бийч през декември 2015 г.

Техният проект "The art of memory: Dub Music and the CCTV Tower" е обширно изследване на непрекъснато нарастващата взаимосвързаност на съвременния живот. Художниците улавят днешните глобални връзки чрез метафората на цикъла – както като визуална форма, така и като система за културно предаване и кръстосано опрашване. Базираните в Кьолн Хенинг Фер и Филип Рюр ще пътуват често, за да провеждат изследвания, техните две фокусни точки на интерес в ямайската дъб реге музика и емблематичната кула за видеонаблюдение в Пекин.

Привидно несвързани, архитектурната забележителност на Пекин, проектирана от Rem Koolhaas, и стилът на ямайската музика следват пръстеновидна структура. Koolhaas патентова сградата като "небостъргач с примка", разчупвайки конвенционалната монолитна форма на две и свързвайки отново масите в неправилен кръг.Dub Music е електронна форма на реге. Ямайските музиканти използват произведени на Запад синтезатори, които позволяват нелинейна структура на разказа, за разлика от по-ранните форми на ямайската реге музика.

Хенинг Фер и Филип Рюр ще могат да противопоставят тези две теми чрез кино, музика и телевизионни продукции, разглеждани като алтернативни форми на памет и създаване на памет. Артистите ще могат да пътуват между Съединените щати и Ямайка, за да интервюират дъб музиканти, които ще ги следват на турне и ще документират работата им в студиото. В Пекин дуото планира да документира архитектурата на кулата за видеонаблюдение.

Art Basel и BMW ще си сътрудничат с художниците, за да документират пътуването и да го споделят с по-широка публика чрез печатни, онлайн и публикации в социалните медии.

BMW Art Journey Образ Образ Изображение "

Популярна тема