Car2Go: Споделянето на автомобили може да разтревожи BMW i

Съдържание:

Car2Go: Споделянето на автомобили може да разтревожи BMW i
Car2Go: Споделянето на автомобили може да разтревожи BMW i
Anonim
BMW i3 Car2Go

Car2Go: Споделянето на автомобили може да притесни системата BMW i DriveNow в Сиатъл, Вашингтон

Car2Go: Споделянето на автомобили може да притесни системата BMW i DriveNow в Сиатъл, Вашингтон. Изглежда, че BMW тества своята система за споделяне на автомобили DriveNow в Сиатъл, Вашингтон.

Читателите на GeekWire забелязаха автомобили BMW в района на Белтаун в Сиатъл тази седмица, сигнализирайки, че програмата за тестване вече е в ход. Сиатъл - градска технология - е един от най-успешните пазари за програми за споделяне на автомобили. Чрез официално изявление BMW избегна да потвърди новината.

Говорител на GeekWire каза:

„BMW се ангажира с решаването на многото транспортни предизвикателства, пред които са изправени големите градове и тези, свързани с услугите за мобилност, като споделяне на автомобили. В момента проучваме възможността да работим с редица градове в Съединените щати, които подкрепят приемането на споделянето на автомобили в техните общности и които предлагат необходимите разрешителни за паркиране, за да работят в една посока за гъвкаво споделяне на автомобили.”

Миналата година BMW изрази интерес към предлагането на автомобили за споделяне на автомобили в Сиатъл. Популярната програма се предлага в шест европейски държави и стартира миналата година в Сан Франциско.

Говорителят на Министерството на транспорта на Сиатъл Рик Шеридан каза пред GeekWire, че градът е издал 63 разрешителни за споделяне на автомобили на BMW.

Но програмата Car2Go не е просто плаване.Само преди няколко месеца BMW спря програмата си за споделяне на автомобили в Сан Франциско поради различия с компанията. Местната компания казва, че решението е повлияно от липсата на разпоредби за еднопосочното разрешително за паркиране, изисквани за автомобила.

DriveNow съобщи:

„Докато настоящите разпоредби не бъдат променени, трябва да спрем обслужването в района на залива на Сан Франциско. Очакваме да се върнем, след като реформите в града и политиките му за паркиране ни позволят еднопосочно паркиране за споделяне на автомобили. Ще продължим да работим с град Сан Франциско за постигането на тази цел."

Сиатъл е най-големият пазар за Car2Go, с повече от 75 000 членове и 741 автомобила в момента в експлоатация. За разлика от Сан Франциско, лидерите на Сиатъл приеха закон миналата година, който позволява на четири компании за споделяне на автомобили да работят в града, с потенциал на 3.000 общо коли на пътя. Колите, забелязани в Сиатъл, са електрически превозни средства BMW i3 и поне една от тях също има функция за удължаване на обхвата.

Популярна тема