Самоуправляващи се роботи: Пристигане в логистичния отдел на BMW

Съдържание:

Самоуправляващи се роботи: Пристигане в логистичния отдел на BMW
Самоуправляващи се роботи: Пристигане в логистичния отдел на BMW
Anonim
Самоуправляващи се роботи BMW i

Самоуправляващи се роботи: Пристигнете в логистичния отдел на BMW. Дигитализация, компютъризация и интелигентно повторно използване на изтощените батерии на BMW i3

Самоуправляващи се роботи: Пристигнете в логистичния отдел на BMW. Дигитализация, компютъризация и интелигентно повторно използване на изтощените батерии на BMW i3. Заводът във Вакерсдорф, който снабдява международните съоръжения за сглобяване и производство на BMW Group с автомобилни части, получава първите самоуправляващи се роботи за палетизиране.В логистичната зала самоуправляващите се роботи извършват всички движения между частите. Безшумно и с включени мигащи светлини той взима контейнера и започва да се движи през логистичния коридор. Системата е сложна и обширна; никой не може да намери пътя без добро чувство за посока. Но това не е проблем за транспортния робот, който е с размерите на куфар. Обградени от радиопредаватели и оборудвани с цифрова карта, самоуправляващите се роботи самостоятелно избутват стоките до местоназначението им. Когато влекачът пресече пътя му, монтиран сензор идентифицира препятствието и спира самоуправляващия се робот с натоварени върху него компоненти на автомобила, до половин тон товар.

Дигитализацията е от съществено значение за производството

По отношение на интелигентната логистика, BMW Group насърчава иновативни и модерни логистични системи. Коментирано от д-р Дирк Дрехер, вицепрезидент на задграничните предложения на BMW Group:

„Разработването на интелигентния робот за доставка е важен крайъгълен камък за BMW Group, когато става дума за дигитализация и автономизация в производствената логистика. Този иновативен проект има важен принос за гъвкавостта на веригата за доставки в логистиката и производството. Тя позволява на веригата за доставки да се адаптира към променящите се външни условия бързо и гъвкаво"

Автономна навигация в логистичните доставки

Самоуправляващите се роботи измерват по главните посоки благодарение на три радиопредавателя, които им позволяват да изчислят точната си позиция и курс. С помощта на сензори той идентифицира критични ситуации и може да реагира по съответния начин, като споделя маршрута с хора и други превозни средства.

На по-късен етап, когато иновациите бъдат приложени към серийната работа, системата от 3D камери ще направи навигацията още по-точна.

Самоуправляващият се транспортен робот може да работи без подова индукция за циклична навигация и може да се движи свободно в пространството на завода. Монтираните на стената радиопредаватели, работещи с батерии в залата, могат да бъдат разширени до други области в логистиката гъвкаво, без усилие и на ниска цена.

Рециклиране на батерии BMW i3

За BMW Group е необходим индивидуален самоуправляващ се робот, за да отговори на логистичните нужди на компанията за доставки, а производственото предлагане е основен приоритет. В допълнение към персонализираните размери за контейнерите, които ще бъдат транспортирани, превозното средство също има достатъчен капацитет на батерията, за да извърши всички операции, определени за него. Всичко това е резултат от опита, натрупан с BMW i: батериите, инсталирани преди това на автомобили BMW i3, се използват повторно по устойчив начин. Този батериен модул на BMW i3 ще осигури енергийна стойност от осем часа, което покрива цяла смяна.

Самоуправляващи се роботи BMW i
Образ

Популярна тема